Evenimentul Zilei > Economie > Măsură RADICALĂ impusă de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Intră în vigoare de la 1 noiembrie
Măsură RADICALĂ impusă de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Intră în vigoare de la 1 noiembrie

Măsură RADICALĂ impusă de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Intră în vigoare de la 1 noiembrie

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a vorbit pentru prioma oară despre introducerea casei de marcat online în shaormerii. Această măsură îi nemulțumește pe foarte mulți administratori de firme de profil care nu au cifre de afaceri care să le permită achiziționarea acestora.

Măsura va impune implementarea în toate shaormeriile a casei de marca online, care să transmită datele online către Fisc.

Totodată, ministrul de Finanțe a anunțat în mod categoric că cine nu va avea casă de marcat legată la nivelul central nu va mai opera pe piață începând cu 1 noiembrie.

„Oamenii știu foarte bine și chiar și colegii mei de partid. Abordarea mea e un pic  mai liberală să zic așa. Trebuie să vezi lucrurile în ansamblul lor. Cu privire la această conectare la sistemul central, noi am dat o ordonanță prin care am prorogat termenul. Legea a fost dată în 2014. Normele acestei legi au fost făcute în februarie 2018.

După aceste norme se poate face softul pentru ca respectivele casele de marcat să răspundă cerințelor. Eu am spus foarte clar. Am dat normele legii. Din acel moment firmele de profil au început să își facă treaba cu softul. E adevărat că e un număr redus de firme autorizate care pot să le aducă pe piață.

Statul aici trebuia să facă altceva. Când a dat această regulă, trebuia să fie el cel care cumpără casele și să le pună la dispoziția operatorilor care să plătească chirie pe lună de 1 euro sau 2 euro. Așa trebuia să facă statul nu să se pună presiune pe agentul economic.

Termenul rămâne final. De la 1 noiembrie cine nu are casă de marcat legată la nivelul central nu mai operează!”, a declarat Eugen Teodorovici