Băncile vor fi obligate să elimine mai multe comisioane aferente contului de plăți, inclusiv de depunere/retragere de numerar și administrare, conform Agerpres.

Conform unui proiect de Ordonanță de Guvern elaborat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), băncile vor fi obligate să elimine comisioanele la un cont de plăți de bază pentru deschiderea, administrarea sau închiderea contului, dar și pentru depunerea sau retragerea de bani din cont, inclusiv online.

Aceste serviciile vor fi oferite gratuit titularului de cont indiferent de numărul de operațiuni efectuate. La retragerile de numerar, scutirea de comisioane este valabilă în Uniunea Europeană, atât la ghișeul băncii, cât și la bancomate, în timpul sau în afara programului de lucru al instituției de credit.

Banca poate percepe comisioane, dar acestea trebuie să țină cont de nivelurile veniturilor naționale și de comisioanele medii percepute de instituțiile de credit pentru serviciile furnizate privind conturile de plăți.

De asemenea, va fi înființat cel puțin un site pe Internet pentru compararea comisioanelor, independent din punct de vedere operațional de prestatorii de servicii de plată.