Mai multe zeci de mașini au rămas blocate pe drumul spre Padina. Autoturismele s-au împotmolit în noroi pe drumul județean, în zona cabanei Bolboci din Bucegi și s-a format un blocaj, după cum transmite Digi24.ro.

Turiștii se deplasau pe un drum județean, pe care ploile din ultimele zile l-au transformat, însă, într-o adevărată mlaștină. La final, mai multe autovehicule au fost avariate, reușind cu foarte multă dificultate să străbată traseul mocirlos, plin de bălți.

O parte dintre șoferi au reușit să iasă din mocirlă doar după ce au apelat la ajutorul unor firme specializate în tractări auto. Acestea au venit cu utilaje și au reușit să elibereze o parte din autoturismele blocate.

Cabana Bolboci este situată în Județul Dâmbovița, la granița cu Județul Prahova, la circa 1.400 de metri altitudine.

Aglomerații pe șosele

Luni, șoselele au fost aglomerate, din cauza celor care reveneau spre case, din minivacanța de Paște. Aglomerații s-au înregistrat pe Autostrada Soarelui, dar și pe drumurile care leagă municipiul București de stațiunile montate și în special de Sinaia.

După zilele în care s-au relaxat și s-au distrat, la munte și la mare, turiștii care au revenit spre casă s-au înghesuit pe șosele.

Aceștia au așteptat cu orele în coloană, pe Autostrada Soarelui, dar și pe drumurile care leagă Capitala de stațiunile montane. Pe Transfăgărășan, traficul a fost aproape blocat din cauza numărului foarte mare de autoturisme.

Românii care au ales să își petreacă câteva zile în Bulgaria au fost nevoiți să aștepte în trafic și la graniță.

Coloane de mașini pe șosele din stațiunile montane

Coloane de mașini s-au format și pe DN 1, inițial între localitățile Azuga și Bușteni, iar ulterior, alomerația s-a mutat spre seară la intrarea în municipiul București, pe Drumul Național 1.

Sute de soferi, care s-au intors de la munte, au petrecut aproape o oră în mașini, în apropierea Capitalei, unde se circula cu viteze mai mici de 10 km/h.