Se întâmplă în Caraș Severin. Joi, Drumul Județean 572 Fizeș – Berzovia, a început să fie asfaltat. Oamenii din zonă sunt de-a dreptul șocați. ”Toarnă asfalt direct peste noroi, își bat joc de oameni și de banii publici”, a declarat pentru Evz.ro Om Arnăutu, un localnic.

Drumurile sunt de coşmar în Berzovia, iar în satul Fizeș, unde nu s-a asfaltat niciodată, de 30 de ani, lumea e obligată să circule, câteva luni pe an, printr-un strat gros de noroi, prin care nu poate trece nici o maşină. În sat locuiesc 400 de familii.

Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, a declarat pentru Evz.ro că, instituțional, astfel de lucrări în bătaie de joc pe bani publici, nu pot fi nici admise, nici tolerate. ”Am primit și eu, chiar azi, semnale cu privire la această lucrare problematică. Chiar dacă vorbim de o intervenție de reparații a unei porțiuni de drum județean, nu este admisibil ceea ce se întâmplă.

Astfel de lucrări nu vor fi acceptate la plată. Am luat deja legătura cu directorul Direcției Județene de Drumuri, pentru a verifica pe teren și am recomandat să se scoată asfaltul turnat peste pământ și să fir repus doar atunci când sunt îndeplinite toate condițiile de infrastructură pentru un drum județean”, a explicat Ionuț Popovici.

Lucrarea în discuție vizează o porțiune de puțin peste 6 kilometri. Reabilitarea completă a DJ 572 se va realiza pe un proiect depus spre finanțare la ARD vest și aflat, momentan, pe o listă de așteptare.

Sursa foto / video: Facebook / Om Arnăutu, Ionel Petru