Evenimentul Zilei > International > Un bărbat a INTRAT cu MAȘINA în poarta reședinței PREȘEDINTELUI. A fost imediat arestat
Un bărbat a INTRAT cu MAȘINA în poarta reședinței PREȘEDINTELUI. A fost imediat arestat

Un bărbat a INTRAT cu MAȘINA în poarta reședinței PREȘEDINTELUI. A fost imediat arestat

Forțele de securitate au anunțat că o mașină a intrat în porțile reședinței președintelui brazilian, aseară, dar președintele Michel Temer nu se afla în clădire la momentul respectiv.

Șoferul a fost arestat.

Gărzile de securitate au tras focuri de avertisment și apoi au deschis focul asupra vehiculului, când a refuzat să oprească, ulterior șoferul fiind arestat. Se pare că ar fi vorba despre un minor, spune un comunicat al polițiștilor, conform CNBC.

Temer locuiește într altă clădire rezidențială.

Șoferul nu a fost rănit, iar mașina a oprit în curtea reședinței Alvorada. Imaginile publicate de siteul de știri G1 arată că poarta reședinței prezidențiale a fost dărâmată și apoi s-au tras focuri de armă în fața clădirii.

Accesul în zonă a fost interzis după incident. Temer trăiește în Jaburu, altă reședință oficială, la mai puțin de 1 km de Alvorada.

El are cea mai scăzută rată de aprobare din partea populației, în sondaje, comparativ cu președinții din ultimii 30 de ani, fiind de doar 7%, potrivit unui studiu realizat săptămâna trecută.

Președintele Braziliei a fost inculpat, ieri, pentru că ar fi primit mită, de către procurorul general Rodrigo Janot și Curtea Supremă a trimis acuzațiile la Camera inferioară a Parlamentului.