În timp ce o mică parte dintre aleşi au venit cu metroul sau cu autobuzul la şedinţă, cei mai mulţi şi-au parcat maşinile personale, în mare parte scumpe, în faţa sediului Primăriei Capitalei.

S-au blocat după numai cinci minute de discuţii

Pantofi noi, haine scumpe. Cel puţin o jumătate din membrii Consiliului vin gătiţi ca de sărbătoare.

Elanul de dinaintea şedinţei este mare. Numai că, după doar cinci minute de la începerea discuţiilor, se cere o pauză. Nu se ştie motivul.

"Nu ştiu ce se întâmplă, vor să modifice ceva la proiectul privind execuţia bugetară pe anul 2011", spune viceprimarul Capitalei, Victor Iovici.

Surpriză, aleşii propun un nou proiect de hotărâre: reînfiinţarea comisiilor locale de fond funciar. Scris pe loc, proiectul a fost citit la întâmplare de alesul general Doru Prioteasa, după care a izbuncnit scandalul.

Lider PNL către un coleg de patid: "Cretinule, taci!"

Astfel, în timp ce PNL-istul Horia Scarlat i-a acuzat pe cei de la PDL că propunerea are "iz penal", colegul lui PNG-ist, Gâf Deac, i-a replicat: "Iz penal este la cârciuma ta din parc, nebunule!".

După ce s-a aşezat Scarlat la locul lui, liderul PNL din CGMB, Robert Niţu, l-a mustrat pe colegul lui: "Băi cretinule, nu ai învăţat nimic în aceste două mandate. Potoleşte-te, numai prostii vorbeşti!".

Îndemnul alesului Victor Stan

Pe de altă parte, aleşii generali PSD folosesc, cel puţin o dată pe şedinţă, cuvintele: mangleală, mermeleală sau furăciune. E ca şi cum le-ar fi intrat în uz şi nu pot să nu le folosească atunci când fac o interpelare în şedinţă. "Haideţi să nu o mai mermelim atâta! Să votăm şi gata!", a replicat Victor Stan, cel care a fost în vacanţa de lux din Alpii Francezi, cu edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, şi cu deputata Oana Mizil.

Şi edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut o declaraţie şoc: "Le voi face plângere penală celor de la RADET". Dar nu a spus concret pentru ce.