Evenimentul Zilei > Justitie > Mărturisirea-șoc a judecătorului CCR Lăzăroiu. Cum a decurs întânirea cu un consilier prezidențial: „O țară nu poate fi condusă de un ONG”
Mărturisirea-șoc a judecătorului CCR Lăzăroiu. Cum a decurs întânirea cu un consilier prezidențial: „O țară nu poate fi condusă de un ONG”

Mărturisirea-șoc a judecătorului CCR Lăzăroiu. Cum a decurs întânirea cu un consilier prezidențial: „O țară nu poate fi condusă de un ONG”

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a povestit, în direct la TV, cum s-a desfășurat întâlnirea Simina Tănăsescu, consilier prezidențial, în care i s-a spus că se cere un decret de revocare de către un ONG.

Magistratul a dedus că Simina Tănăsescu nu a vorbit în nume propriu, iar țara nu poate fi condusă de un ONG. Mai mult, Lăzăroiu a recunoscut că nu a votat nicioată cu PSD. 

Precizările, în contextul acuzațiilor de presiune din ultima perioadă în cazul judecătorilor CCR. „Am văzut un sms de la Simina Tănăsescu: Putem vorbi la tel? Am sunat-o: Ce este, Simina?, ca o cunosc. Nu suntem într-o relație apropiata dar ne cunoastem. Zice: Vreau să ne vedem. Care e problemă?, o întreb eu. Am o sarcină ingrata si vreau sa discutam. Zic: Bine, când vrei? Eu pot si acum. Zice:Nu, eu sunt in concediu acum ca am examene, dar de maine putem. (..)Am sunat-o cu 15 minute, ne-am intalnit la facultatea de drept.

A fost o neintelegere, ca cineva a inteles ca am fost la Cotroceni. Mi-a aratat o hartie de pe masa, ca circula. Zic : Asta circula de 2 săptămâni. Asta e o aberatie, de ce îmi arati. Zice : Se cere un decret. Ce decret, o întreb. Pentru revocarea ta, răspunde. Zic: Știi că nu se poate, eu sunt inamovibi.(..). Zice : Partea proasta e ca presedintele se afla intr-o situație ingrata, daca nu emite acest decret asociația asta ne va da in judecate. Am întrebat: Și care e problema daca va da? 

Daca se emite, va dau eu in judecata. Zice : Nu stiu ce sa facem. (..) Zice: am tinut sa te averitzez, sa nu fii luat prin surprindere, nu-mi amintesc exact cuvâtul. Și la plecare a zis ca are o sarcina ingrata. Asa am dedus si eu, ca nu vorbea in nume propriu,nu mi a zis ca are deja decretul pregatit. O tara nu poate fi condusa de un ONG sau de 10. Din toata discutia reiesa ca este o preocupare, a spus Petre Lăzăroiu la Antena 3.

Totodată, Lăzăroiu a recunoscut că nu a votat niciodată cu PSD. „Asta apropo de declaratii presedintelui vis-a-vis de această problemă, când un ziarist sau o ziarista l-a întrebat ce va face în cazul Petre Lazaroiu. Domnul președinte, daca va amintiti, a spus foarte clar: Nu, nu putem merge asa departe, dar daca este o problema in CCR, sa o rezolve Curtea: În legatura cu ce a a zis președintele i-am zis: măi, Simina, eu vreau să-ți spun ție ca să știi: eu unul l-am votat, chiar l-am votat pe Iohannis. Eu unul nu am votat PSD-ul, de când mă știu eu. (…) Eu nu sunt un om al PSD-ului. Eu am altă misiune acolo la CCR. Noi am fost puși acolo ca să apărăm Constituția, să-i apărăm supremația, în niciun caz să facem chestiuni politice”, a completat magistratul. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.