Evenimentul Zilei > Politica > Mărturii INCREDIBILE despre Ion Iliescu. Cum s-a făcut „PRAF” la o petrecere: „Unii se SĂRUTAU…”
Mărturii INCREDIBILE despre Ion Iliescu. Cum s-a făcut „PRAF” la o petrecere: „Unii se SĂRUTAU…”

Mărturii INCREDIBILE despre Ion Iliescu. Cum s-a făcut „PRAF” la o petrecere: „Unii se SĂRUTAU…”

Foștii colegi ai lui Ion Iliescu din Moscova povestesc că în studenție fostul președinte era un tânăr că îi plăcea foarte mult să petreacă.

Cel căruia colegii ruși îi spuneau "Ionel" a profitat imediat de popularitatea să și i-a învățat pe aceștia jocuri romaneşti. „Ion Iliescu ne-a arătat la una din primele noastre petreceri, după ce am dansat și am glumit, jocul cu cutia de chibrituri. 

Scoteam interiorul cutiei de chibrituri și rămânea doar exteriorul. Unul își așeza pe nas cutia și trebuia să o pună pe nasul celui de langă el. Adică se uneau, poate cs unii se și sărutau. Știu că Ionel mi-a pus mie cutia pe nas, o dată. Poate că de asta am și reținut", a spus, potrivit Rtv.net, Nina Ilina, o colegă a celui care urmă să fie președintele României.

Nina a descris și cu s-a integrat, în ceea ce privește consumul de alcool, o tradiție în Rusia. Un coleg își sărbătorea ziua de naștere, iar Iliescu a băut cot la cot cu "profesioniștii ruși". „Trei stacane de vodcă și pe urmă una de lichior de trandafiri care m-au făcut praf. Eram și la etajul cinci. Ei au ieșit să se aerisească. Eu n-am coborât, mi-a fost greu să ajung până la capătul holului”. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.