Evenimentul Zilei > Justitie > Un fost șef de instituție, MĂRTURIE fără precedent ÎN DIRECT. A recunoscut că a făcut parte din „STATUL PARALEL”
Un fost șef de instituție, MĂRTURIE fără precedent ÎN DIRECT. A recunoscut că a făcut parte din „STATUL PARALEL”

Un fost șef de instituție, MĂRTURIE fără precedent ÎN DIRECT. A recunoscut că a făcut parte din „STATUL PARALEL”

Fostul șef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a dezvăluit, duminică seara, la B1tv, că a făcut parte din aşa zisul ”Stat Paralel”. Reamintim că Horia Georgescu, fost presedinte al A.N.I., a vorbit zilele trecute la Antena 3 despre cum intervenea George Maior în dosarele de integritate și cine erau invitații pe sprânceană de la chermezele fostului șef al SRI.

Fostul șef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a dezvăluit că a făcut parte din aşa zisul 'Stat Paralel'.

„Într-un fel am făcut parte din această structură, dar eu am făcut totul din bună credinţă. Gândiţi-vă că instituţiile, clasa politică sunt praf. Nu se mai pot face construcţii, nu se mai poate lucra la proiecte. Se rezolvă dispute personale prin instituţii. Părerea mea e că lucrurile nu mai pot continua aşa. Sesizările se făceau şi în interiorul partidelor. Îşi făceau unii altora dosare. E impropriu să spui că Horia Georgescu a nenorocit ceva sau pe cineva. (..) Probabil unii trebuiau să devină ţapi ispăşitori.

Horia Georgescu face DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE despre CARACATIȚA din SISTEM. Fostul șef ANI devoalează cum intervenea MAIOR în DOSARE

Nu eram nimic greşit că mă întâlneam cu directorul SRI şi nu puteam pune la îndoială ce-mi spunea cel mai înalt om al statului. Dacă stau zece persoane la o masă şi unul rămâne în picioare, lucrurile sunt foarte clare. Nu mă refer la doamna Kovesi, ci la domnul Maior. Eu am fost, să zicem un exponent al statului paralel, care timp de 9 ani am stat la masă cu aceste persoane şi brusc am devenit un biet penal. Trebuiau sacrificate persoane spre binele altora", a spus Horia Georgescu la B1 TV.

Reamintim că Horia Georgescu, fost presedinte al A.N.I., a vorbit miercuri seara, la Antena 3 despre cum intervenea George Maior în dosarele de integritate și cine erau invitații pe sprânceană de la chermezele fostului șef al SRI. Reamintim că, în Comisia parlamentară de control a activității SRI a fost prezent, marți, George Maior, fostul șef al Serviciului. Ambasadorul statului în SUA a fost audita timp de șase ore, urmând ca și generalul (r) Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, să fie audiat la începutul lunii viitoare. În timpul audierilor de marți din Comisia de control a SRI, George Maior, fostul șef al serviciilor, a făcut declarații explozive care implică personaje-cheie din politica și justiția din România.

Intervenea Maior în dosare?

Horia Georgescu, fostul director al Agenției Naționale de Integritate, susține că George Maior a mințit la comisia parlamentară. „Se intervenea direct în dosare, punctual, și se spunea cum trebuie acționat”, a spus Horia Georgescu.

”Dacă domnul Maior a pervertit acest mod de lucru în interes personal, eu pot să vă spun că am acționat cu bună credință, în limite legale, poate uneori chiar naiv fiind, am condus acea instituție. Instituțional, informările erau transmise de către SRI- ANI. Apoi, aveam discuții punctuale în anumite spețe…”.