Un medic infectat de la Suceava a făcut, marți, la Sinteza zilei, dezvăluiri cutremurătoare despre situația din această unitate medicală. Acesta relatează că spitalul nu le-a oferit medicilor și asistentelor nici măcar câte op masă simplă zilnic.

”De o săptămână și jumătate tragem semnale. Încercăm să contribuim, încercăm să ne protejăm și nimic! Nu am avut niciun fel de sprijin în acest sens –  mă refer la conducerea spitalului – cu propuneri, cu materiale. Nici o simplă mască chirurgicală nu era pe secții.

Inițial s-a spus că protecția trebuie purtată doar atunci când avem de-a face cu un pacient cu simptomatologie respiratorie, dar ce ne facem dacă observăm la un moment dat că cadrele medicale au această simptomatologie și nu poartă mască, pentru că nu au?

Ce facem când observăm cadrele medicale că au febră și vin la serviciu? Ce protocoale sunt astea? Nu am primit niciun fel de protocol, niciun fel de instrucțiuni. Colegii mei sunt disperați”, a spus medicul, la postul Antena 3.

Acesta a explicat și care sunt simptomele pe care le are. ”Starea mea fizică este în momentul de față mai proastă decât săptămâna trecută când am făcut febră. Au apărut arsuri în piept și dificultăți la respirație, nu foarte importante în momentul de față”, a mai declarat medicul în aceeași emisiune.

Sursa foto: Arhiva