Evenimentul Zilei > International > Marțea Neagră în SUA: Obama dă drumul pe străzi la criminali, violatori, răpitori și traficanți de droguri!
Marțea Neagră în SUA: Obama dă drumul pe străzi la criminali, violatori, răpitori și traficanți de droguri!

Marțea Neagră în SUA: Obama dă drumul pe străzi la criminali, violatori, răpitori și traficanți de droguri!

Când a eliberat anul trecut 2.200 de imigranți ilegali, sub pretextul nevoii de a face economii, Administrația Obama a mințit Congresul și opinia publică americană că aceștia aveau în cazier numai delicte minore.

Cotidianul USA Today a obținut informații de la US Immigration and Customs Enforcement (ICE), pe baza legii accesului la informații publice, că unii dintre imigranți aveau la activ răpiri, violuri, trafic de droguri și chiar omucideri.

Republicanii au luat foc la aflarea acestor date. ICE declarase în fața Congresului că printre imigranții ilegali eliberați se aflau și persoane cu antecedente judiciare, dar erau „contravenienți minori, care nu au caziere grele”. Mai mult, persoanele cu cazier nu erau „câțiva”, ci reprezentau o treime din totalul celor eliberați.

După dezvăluirile făcute de USA Today, purtătoarea de cuvânt a ICE, Gillian Christensen, a protestat: „ICE a eliberat doar contravenienți minori. Eliberările unor persoane cu caziere mai grele au fost, în general, dictate de circumstanțe speciale, care nu a fost de competența agenției noastre”.

Senatorul republican John McCain a apreciat  ca foarte grav faptul că „ICE a eliberat în cunoștință de cauză mii de imigranți deținuți – mulți cu cazier – pe străzile noastre, în timp ce minimaliza public pericolul pe care aceștia îl reprezentau”.

Anul trecut, congressmanul republican Randy Forbes l-a întrebat în mod explicit pe directorul ICE, John Morton: „Nici o persoană de pe această listă nu a fost acuzat sau condamnat pentru crimă, viol sau abuz sexual asupra unui minor?” „Nici una”, a asigurat Morton.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: