''Aici nu este vorba numai de imagine, ci şi de programe. Noi am intrat într-o anumită coaliţie, de fiecare dată, de fapt, nu numai de data aceasta, pentru că am considerat că avem programe compatibile şi că prin această alianţă putem realiza lucruri importante la Guvern. În ceea ce priveşte cooptarea unor partide care aşa cum ştiu eu de fapt nu au nici un fel de concepţie, nu au nici un fel de viziune privind viitorul ţării, nu cred că ar fi benefic pentru nimeni", a declarat senatorul UDMR, Marko Bella, într-un interviu la RFI.

El a acuzat PP-DD de populism, și a ținut să le transmită social-democraților că din Executiv nu fac parte doar ei și, prin urmare, nu pot lua singuri decizii.

"În acest moment, Guvernul nu este format în exclusivitate de PSD. Guvernul este al unei coaliţii, inclusiv UDMR. Deci, un guvern comun, dacă vreţi, al mai multor formaţiuni politice. Deci, invitarea unei noi formaţiuni într-un astfel de guvern de coaliţie este posibilă numai prin acordul tuturor formaţiunilor (…). Ce ar zice cineva dacă şi UDMR s-ar trezi să invite pe cineva în Guvern, fără să-şi întrebe partenerii? Şi aici nu contează cine e mai mic sau cine e mai mare (…). Dacă UDMR nu va fi de acord cu o astfel de intrare, atunci intrarea nu va avea loc, după părerea mea", a mai spus el.