Evenimentul Zilei > Monden > Mark Zuckerberg, un Zorro pe valuri. Imagini virale
Mark Zuckerberg, un Zorro pe valuri. Imagini virale

Mark Zuckerberg, un Zorro pe valuri. Imagini virale

În ciuda controverselor cu care gigantul media pe care l-a fondat se confruntă de ceva vreme, fondatorul acestuia, Mark Zuckerberg, urmează terapii zen în timp ce face surfing pe placa electrică în valoare de 12.000 de dolari, pe plaja din insula Kauai (Hawai) și se protejează de soare cu măști cosmetice cu protecție ridicată. Desigur, fotografiile au devenit virale, potrivit Daily Mail.

În plină pandemie, CEO-ul Facebook în vârstă de 36 de ani se relaxează într-o manieră proprie pe insula Kauai din Hawai, unde deține o imensă proprietate. El face surfing având aplicată pe față o mască foarte groasă de culoare albă, de protecție solară, care a inspirat numeroase meme-uri pe Twitter, în care este asemănat cu Joker, Mrs. Doutfire, cu o fantomă sau chiar cu o șopârlă. relatează Daily Mail.

În orice caz, acest adevărat Zorro al mării hawaiene chiar are nevoie să-și refacă moralul, căci ședința sa de relaxare survine la trei săptămâni după ce localnicii i-au cerut miliardarului american să înceteze „colonizarea insulei”, și îl acuză că dă în judecată localnicii pentru a-și construi o reședință pe terenul acestora.

Până acum, campania lansată acum trei săptămâni contra lui a strâns peste 800.000 de semnături. În 2014, magnatul a cumpărat alături de soția sa Priscilla Chan o proprietate în Kauai, contra sumei de 200 de milioane de dolari. Localnicii îl acuză acum pe al șaselea miliardar al lumii că încearcă să le fure pământul pentru a face mai mult loc casei sale de vacanță.

După cum se știe, în ultimele luni rețeaua de socializare s-a confruntat cu un val de retragere a publicității din partea unor giganți mondiali ca Ford, Adidas, Coca Cola sau Unilever. Disney, un important client fidel al Facebook, a decis de asemenea să se alăture mișcării de protest, „reducându-și considerabil” cheltuielile promoționale pe această rețea de socializare.

Alte acuzații recente se referă la faptul că Facebook are o politică mult prea relaxată față de postările lui Donald Trump care, conform unei opinii publice destul de răspândite, promovează violența. Totuși, platforma de socializare a banat de curând o postare din cadrul campaniei viitoarei curse prezidențiale, în care contestatul președinte a folosit un simbol nazist.