În plină pandemie, CEO-ul Facebook în vârstă de 36 de ani se relaxează într-o manieră proprie pe insula Kauai din Hawai, unde deține o imensă proprietate. El face surfing având aplicată pe față o mască foarte groasă de culoare albă, de protecție solară, care a inspirat numeroase meme-uri pe Twitter, în care este asemănat cu Joker, Mrs. Doutfire, cu o fantomă sau chiar cu o șopârlă. relatează Daily Mail.

În orice caz, acest adevărat Zorro al mării hawaiene chiar are nevoie să-și refacă moralul, căci ședința sa de relaxare survine la trei săptămâni după ce localnicii i-au cerut miliardarului american să înceteze „colonizarea insulei”, și îl acuză că dă în judecată localnicii pentru a-și construi o reședință pe terenul acestora.

Până acum, campania lansată acum trei săptămâni contra lui a strâns peste 800.000 de semnături. În 2014, magnatul a cumpărat alături de soția sa Priscilla Chan o proprietate în Kauai, contra sumei de 200 de milioane de dolari. Localnicii îl acuză acum pe al șaselea miliardar al lumii că încearcă să le fure pământul pentru a face mai mult loc casei sale de vacanță.

După cum se știe, în ultimele luni rețeaua de socializare s-a confruntat cu un val de retragere a publicității din partea unor giganți mondiali ca Ford, Adidas, Coca Cola sau Unilever. Disney, un important client fidel al Facebook, a decis de asemenea să se alăture mișcării de protest, “reducându-și considerabil” cheltuielile promoționale pe această rețea de socializare.

Alte acuzații recente se referă la faptul că Facebook are o politică mult prea relaxată față de postările lui Donald Trump care, conform unei opinii publice destul de răspândite, promovează violența. Totuși, platforma de socializare a banat de curând o postare din cadrul campaniei viitoarei curse prezidențiale, în care contestatul președinte a folosit un simbol nazist.