Marius Şumudică, proaspăt campion al României, cu Astra Giurgiu, a declarat că nu înţelege de ce trebuie să fie suspendat, chiar dacă a jucat la pariuri. El a oferit exemplele oamenilor de fotbal din Italia, care au scăpat nesancţionaţi după astfel de îndeletniciri.

"Am tot tăcut până acum, dar arde carnea pe mine. Eu sufăr în momentul de față. Eu am înțeles că mâine vor transmite la FIFA și UEFA decizia în cazul meu pentru a nu putea activa nici în cupele europene. Dacă ei nu apelau la FIFA și UEFA puteam sta pe bancă la meciurile din Liga Campionilor. Noi suntem mai catolici decât Papa. Pe Buffon, Calcio Poli, nu știu ce… Conte la fel a luat campionatul cu Juventus și nu s-a mai întâmplat nimic. M-au arestat direct. Nu mi-au dat cu suspendare, nu mi-au dat nimic. La prima abatere ei m-au arestat. De la primul meci din sezon voi fi suspendat 50 și ceva de zile. Nu voi putea intra în contact cu nimeni din echipă. Mi-au luat dreptul la muncă. Cum să-mi interzică mie să fac orice legat de fotbal?! Crezi că pe FIFA îi interesează de Șumudică? O să le dea un răspuns și o să le zică să-și rezolve singuri problemele.

Am vrut să intru la domnul Burleanu și am fost oprit de paznici. Mi-a zis că se poate interpreta, nu am avut ce să vorbesc. Voiam să-i explic. Sunt om corect, dar nu-mi poți da pușcărie de la început că nu m-ai prins cu cocaină. Există oameni în FRF care spun că regulamentul e greșit. Au zis că acest articol 38 care se leagă de suspendarea unui om de fotbal e greșit pentru oamenii care sunt interziși", a spus Şumudică la radiosport1.ro.