Evenimentul Zilei > Sport > Marius Marin, țintă pe piața transferurilor din Serie A. Cine îl dorește pe căpitanul naționalei U21
Marius Marin, țintă pe piața transferurilor din Serie A. Cine îl dorește pe căpitanul naționalei U21

Marius Marin, țintă pe piața transferurilor din Serie A. Cine îl dorește pe căpitanul naționalei U21

Jucătorul de fotbal Marius Marin (22 de ani), căpitanul echipei naționale U21 a României și jucător la AC Pisa, în Serie B, este curtat de mai multe cluburi renumite. Sursele credibile vorbesc că echipele interesate din campionatul italian sunt Parma, Bologna, Genoa și Sampdoria.

Jucătorul de fotbal Marius Marin (22 de ani), căpitanul echipei naționale U21 a României și jucător la AC Pisa, în Serie B, este curtat de mai multe cluburi renumite. Marius Marin a atras interesul a patru cluburi din primul eșalon italian.

Dorit de patru echipe din Serie A

Marius Marin transferat de AC Pisa în 2019 de la Sassuolo, originar din Banat, ar putea reveni în Serie A la capătul acestui sezon. Asta pentru că patru formații din elita fotbalului italian îl urmăresc îndeaproape. Sursele credibile vorbesc că echipele interesate din campionatul italian sunt Parma, Bologna, Genoa și Sampdoria, anunță GSP, citând presa italiană.

 Marius Marin ar putea deveni coleg cu Man și Mihăilă în Serie A

Jurnaliștii italieni scriu că Parma este echipa cea mai insistentă, mai ales că în lot mai există doi români care ar facilita acomodarea lui Marin (Dennis Man și Valentin Mihăilă), dar în cazul „cruciaților”, totul depinde de acest final de sezon. Însă, dacă echia Parma o să cadă în „B”, o variantă relativ plauzibilă în acest moment, atunci și „operațiunea Marin” va fi abandonată. „Marin pare destinat să facă marele pas spre Serie A în sezonul 2021/2022”, mai scrie sursa citată.

În prezent, Marius Marin este în Ungaria, unde participă alături de echipa națională a României la Campionatul European U21. Mijlocașul de la AC Pisa a primit banderola de căpitan al „tricolorilor”. El însă nu va juca în ultimul meci din grupe, cu Germania. Motivul neparticipării sale este cumulul de cartonaș galben primit atât cu Olanda (scor 1-1), cât și cu Ungaria (2-1).

România U21 la EURO U21

Fanii echipei de fotbal tineret a României sunt dezamăgiți. Echipa U21 va juca fără căpitan meciul decisiv de la Euro U21. Meciul este însă deosebit de greu pentru naționala de tineret deoarece întâlnesc puternica echipă a Germaniei. În campionatul italian, Marius Marin a jucat în 25 de meciuri și a dat 3 pase decisive la AC Pisa în acest sezon de Serie B.

Marius Marin este cotat la 1 milion de euro

Format ca jucător de Poli Timișoara, Marius Marin a fost transferat de Sassuolo în 2016. A început la juniorii echipei italiene și a fost împrumutat în sezoane succesive la Catanzaro și AC Pisa, înainte ca Pisa să îl cumpere definitiv, în schimbul a 400.000 euro.