Primele sancţiuni după moartea Alexandrei. Medicul care era de gardă a fost concediat

Primele sancţiuni după moartea Alexandrei. Medicul care era de gardă a fost concediat Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

Doctoriţa din Botoşani, care a lăsat-o pe Alexandra, tânăra însărcinată în 13 săptămâni, să moară a fost concediată. Șefa spitalului a declarat că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile.

Doctorița Mariana Pitrop a fost de gardă în maternitatea din Botoșani, în noaptea în care Alexandra a murit dupa ore in sir de agonie. Șefa spitalului a declarat că medicul nu și-a îndeplinit atribuțiile și că a fost concediată, la patru luni de la tragedie.

Mariana Pitrop a fost concediată

„În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină au fost anchetaţi personalul medical care a desfăşurat activitatea medicală în data de 18 august 2023, iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă şi medicul de gardă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce priveşte doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce priveşte asistenta din garda de 18 august a primit sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni, iar în ceea ce priveşte medicul de gardă din 18 august, propunerea Comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a declarat managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei.

Mariana Pitrop este cercetată penal

Medicul Mariana Pitrop este cercetată penal şi pentru ucidere din culpă, ancheta în cazul morţii Alexandrei Ivanov fiind desfăşurată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Cazul Alexandrei Ivanov

Primele sancţiuni după moartea Alexandrei. Medicul care era de gardă a fost concediat. Sursa foto: Facebook

Andrei Ivanov, cumnatul Alexandrei, a declarat că nu se poate bucura pentru răul altuia și că fiecare om este responsabil pentru acțiunile lui.

„Nu mă pot bucura pentru răul ei, mai ales ca vin sarbatorile. În schimb, așa cum își dorește toată lumea, vrem să vedem că se mișca lucrurile și că intr-adevăr se lucrează asupra cazului. Fiecare suntem responsabili pentru acțiunile noastre sau inacţiunile noastre, cum a fost cazul Alexandrei”, a spus Andrei Ivanov, cumnatul Alexandrei.

Ce spune fratele Alexandrei

Vlad Maxim, fratele Alexandrei, a spus că uşor-uşor lucrurile se pun cap la cap și că așteaptă să vadă ce decizii vor fi luate pe plan penal.

„Uşor-uşor lucrurile se pun cap la cap. Sperăm să se ia decizii corecte și pe plan penal și așteptăm un răspuns cât se poate de corect, de concret”, a spus Vlad Maxim, fratele Alexandrei, potrivit A3.