​Cazul de la Spitalul Murgeni. Bacterii periculoase, găsite în ciorba de pește

​Cazul de la Spitalul Murgeni. Bacterii periculoase, găsite în ciorba de pește Sursa foto: Oksana Krasiuk | Dreamstime.com

Spitalul Murgeni a fost implicat într-un scandal de proporții după ce trei pacienți au murit, iar alți 29 au ajuns la spital cu simptome digestive.

Pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au beneficiat de o masă caritabilă oferită de Mănăstirea Florești din județul Vaslui.  Meniul a inclus ciorbă de perișoare de pește și pește pangasius. De menţionat că mâncare care a fost consumată și de călugărițele mănăstirii.

Spitalul Murgeni: Bacterii periculoase au fost descoperite în borșul de pește

Bacterii periculoase au fost descoperite în borșul de pește trimis de Mănăstirea Floreșeri spitalului din Murgeni. Trei pacienți au murit, iar alți 29 au ajuns la spital cu simptome digestive. Directorul demis al spitalului din Murgeni, Ionel Carp, a declarat că probele de laborator au indicat că „mâncarea este curată”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai că, un document oficial emis de Direcția Sanitar Veterinară (DSVSA) Vaslui, comunicat Prefecturii Vaslui, îl contrazice pe fostul manager al spitalului.

Potrivit documentului, în borșul de pește oferit de Mănăstirea Florești pacienților de la Murgeni s-au identificat Clostridium perfringens, Bacillus cereus și cerulida.

Medicii consultați de Libertatea au estimat că valorile menționate în raport sunt mici. Dar că acestea pot totuși avea efecte grave. Mai ales pentru persoane bolnave.

„Chiar dacă au valori mici, pentru un organism bolnav, aceste bacterii pot crea probleme”, a declarat un medic specialist, care nu a dorit să-i fie publicată identitatea.

spital psihiatrie murgeni

Spitalul Murgeni. Sursa foto: spitalmurgeni.ro

Trei bolnavi internaţi au murit

Din păcate, trei au murit, unul a fost preluat de ambulanţă în stare gravă, iar alţi 29 au fost internaţi în spitale din Iaşi, Vaslui şi Bârlad. Cu toţii aveau cu simptomatologie digestivă. Bolnavii, alături de angajaţi ai unităţii sanitare au consumat alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire.

De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.