Evenimentul Zilei > Actualitate > MARI NEREGULI la noua arenă din Craiova! ANALIZĂ ȘOCANTĂ din partea a doi ingineri români: „Au încercat să ascundă problemele de geometrie.
MARI NEREGULI la noua arenă din Craiova! ANALIZĂ ȘOCANTĂ din partea a doi ingineri români: „Au încercat să ascundă problemele de geometrie.

MARI NEREGULI la noua arenă din Craiova! ANALIZĂ ȘOCANTĂ din partea a doi ingineri români: „Au încercat să ascundă problemele de geometrie.

Stadionul în valoare de 52 de milioane de euro din Bănie prezintă grave erori de construcție. Acest lucru este susținut de doi ingineri români, care au contribuit la ridicarea câtorva arene din Europa, în ultimii ani.

Inginerii Călin Simuț și Tudor Hadîrcă susțin, potrivit ProSport, că erorile comise la construcția noului stadion din Craiova nu pot fi trecute cu vederea de Europa, dar și că, pe lângă aspectul estetic, poate fi pusă în pericol, în caz extrem, şi siguranţa spectatorilor.

Iată semnalele de alarmă trase de Călin Simuț, în vederea construirii luxosului stadion al oltenilor: 

  • Cotele elementelor principale nu sunt respectate, cele două arce (axe) care se văd în imagini fiind la cote diferite; 
  • majoritatea structurii prezentate are probleme de vopsitorie; 
  • majoritatea structurii prezentate este tăiată şi resudată fără reparaţia suprafeţei;
  • problema de geometrie poate să fie propagată de la arcele montate în urmă, fapt care poate să fie cauzat de lipsa măsurătorilor topo sau de nerespectarea indicaţiilor în urma măsurătorilor topo;
  • nu a fost făcut raport topografic pentru fiecare axă pentru a verifica geometria pas cu pas la fiecare axă?
  • toleranţele de abateri ale geometriei sunt sau nu conform proiectului?
  • cum se mai repară problemele de vopsitorie şi anticoroziune dacă aplicaţi tabla trapezoidală peste structura ruginită?
  • nu ştim cum arată structura care deja este acoperită cu tabla trapezoidală. Cum mai accesăm zonele respective pentru retuşuri vopsitorie? Alpinişti utilitari? Nacele din interiorul stadionului? Sau nu le mai facem nimic fiind trecute la "discutate şi uitate"?