Evenimentul Zilei > Actualitate > Mari necazuri pentru 17 turiști români și străini. Sunt blocați în Munții Rodnei
Mari necazuri pentru 17 turiști români și străini. Sunt blocați în Munții Rodnei

Mari necazuri pentru 17 turiști români și străini. Sunt blocați în Munții Rodnei

Schimbarea radicală a vremii i-a luat pe nepregătite și le-a creat probleme.

Probleme majore pentru mai mulți turiști români și străini care au rămas blocați în Munții Rodnei după ce au fost surprinși de o furtună puternică. Oamenii se află în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei, iar problema a apărut după ce vremea s-a schimbat brusc.

Se pare că unul dintre turiști a fost lovit de un fulger și în acest moment nu se cunoaște starea sa. A fost chemat în ajutor un elicopter SMURD de la Mureș.

Mircea Baciu, șeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, a declarat că este vorba despre un grup de 17 persoane, dintre care una lovită de un fulger, care au rămas blocate în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei.

„Dacă iniţial credeam că este vorba de 14 persoane, între timp am aflat că este vorba despre 17 persoane, turişti români şi străini care au rămas blocaţi pe munte, din cauza schimbării bruşte a vremii. A plouat foarte – foarte tare. Momentan suntem în deplasare spre locul unde se află persoanele blocate, împreună cu noi au plecat şi colegii de la Borşa”, a declarat Mircea Baciu pentru news.ro.

El a mai spus că nu se cunoaşte starea persoanei lovite de fulger, deoarece legătura telefonică cu grupul de turişti a fost întreruptă și nu a putu fi reluată. În aceste condiții, a fost alertat elicopterul SMURD de la Mureş care este pregătit să intervină, în cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile pentru zbor.

„Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 32 de ani, cetățean german, fără semnale vitale. Din datele pe care le avem, ar fi fost lovit de un trăsnet. Celelalte 16 persoane au fost evaluate din punct de vedere medical și sunt în afara oricărui pericol. Rămân peste noapte în zonă”, au transmis oficialii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: