Marele brad, facut pachet

Bradul de Craciun Millennium, amplasat in Piata Unirii - cel mai inalt de acest fel din Europa - va fi dezasamblat incepand de astazi.

Operatiunea va dura aproximativ doua saptamani, timp in care o echipa de 36 de muncitori va demonta fiecare nivel al constructiei de metal.

Bradul a fost punctul de atractie al bucurestenilor incepand cu 1 decembrie 2007, cand a fost luat cu asalt de peste 70.000 de vizitatori. Evenimentul a creat controverse, multimea adunata ingreunand circulatia in zona. In seara inaugurarii bradului, Serviciul de Ambulanta a primit 340 de apeluri pentru a interveni in zona, fata de 100, cate au declarat reprezentantii serviciului ca se primesc intr-o seara normala. Subiectul a fost preluat si de presa internationala, Euronews difuzand imagini cu multimea adunata in Piata Unirii, pe site, la sectiunea „No Comment”.

Structura gigantica, transportata din Brazilia pe cai maritime, a fost impodobita cu o instalatie de lumini alcatuita din 2,4 milioane de becuri sustinute de un cablu cu lungimea de 28 de kilometri, pe 144 de panouri. Inaltimea-record la care a ajuns constructia a fost de 76 de metri. Diametrul bazei bradului a fost de 38 de metri, iar greutatea de 290 de tone. In Parcul Millennium a fost instalat in aceasta perioada si un patinoar in aer liber de 1.500 mp.

Ne puteți urmări și pe Google News