Evenimentul Zilei > International > Cele mai în vogă nume de bebeluşi în Marea Britanie. O nouă generaţie „Games of Thrones”
Cele mai în vogă nume de bebeluşi în Marea Britanie. O nouă generaţie „Games of Thrones”

Cele mai în vogă nume de bebeluşi în Marea Britanie. O nouă generaţie „Games of Thrones”

Numele mai puţin obişnuite pare să fie o atracţie din ce în ce mai mare pentru părinţii care aleg numele copiilor lor. Una dintre cele mai surse este un serial în vogă „Games of Thrones”. Pare greu de crezut că serialul, renumit pentru violență și scene de sex, ar putea ajunge vreodată o sursă de inspirație pentru părinți.

Totuşi, peste 300 de fete născute în Marea Britanie anul trecut au primit numele celebrului personaj Arya, în timp ce nume tradiționale precum Mary sau Catherine au primit doar 204 fete, respectiv 163.

Danerys, Sansa, Theon și Tyrion, sunt doar câțiva dintre bebelușii care au venit pe lume în Anglia, purtând numele celebrei serii Game of Thrones, potrivit agepres.ro

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național de Statistică ( ONS),  alte nume populare sunt Tyrion (11), Sansa (5), Daenerys (4) sau Brienne (3), care sunt inspirate din popularul serial.

Un alt nume inspirat din lumea miturilor și a legendelor este Loki, eroul interpretat de Tom Hiddleston în filmele „Thor” și „Avengers”, care este purtat de 90 de copii. Numele fratelui acestuia, Thor, nu i-a inspirat la fel de mult pe părinți, doar 18 copii născuți în 2016 îl poartă.

Părinții celor 16 băieți care au primit numele Kal-El ar putea fi fani Superman, întrucât Kal-El era numele real al supereroului de pe planeta Krypton.

Hermione, personajul feminin din seria Harry Potter, este de asemenea pe listă, cu 95 de fete care îl poartă.