Evenimentul Zilei > Actualitate > Marco, câinele poliţist care l-a găsit pe băiatul din Gorj participă la Campionatul Naţional de Dresaj
Marco, câinele poliţist care l-a găsit pe băiatul din Gorj participă la Campionatul Naţional de Dresaj

Marco, câinele poliţist care l-a găsit pe băiatul din Gorj participă la Campionatul Naţional de Dresaj

Câinele care i-a salvat viaţa copilului dispărut de acasă în judeţul Gorj va participa la cea de a IX-a ediţie a Campionatului Naţional de Dresaj al Câinilor de Serviciu. La competiţia care se va desfăşura, în perioada 1 - 5 octombrie a.c., la Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" - Sibiu participă câini dresaţi de la Poliţia de Frontieră, Vamă, SPP dar şi de la structurile omonime din Bulgaria.

Ciobănescul german Marco şi instructorul său, agentul şef adjunct Mihai Belanciuc, vor avea parte de o competiţie de foc, la nici 24 de ore după ce au participat la misiunea de descoperire a băiatului de opt ani bolnav de autism dispărut, sâmbătă seara, din Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.
Micuţul Constantin Mario Delian Popescu a fost salvat de Marco care l-a găsit într-o pădure, la circa 1,5 kilometri de casă. Alături de Marco, în căutarea băiatului a fost adus şi un alt câine, Banny. Cei doi au fost aduşi cu elicopterul MAI sosit în sprijinul celor 30 de poliţişti care îl căutau pe copil, la ordinul şefului Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă.
"Au spus că sunt cei mai buni câini de urmă şi iată că au avut dreptate. În acte, câinele se numeşte Map, dar este strigat Marco. Când elicopterul s-a dus să alimenteze la Sibiu, a luat şi cele două echipaje canine", a dezvăluit pentru EVZ purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisar Raluca Şeucan.

La competiţia din acest an care va avea loc la Centrul Chinologic "Dr. Aurel Greblea" –  Sibiu sunt aşteptate să participe echipe canine ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Centrului Chinologic Sibiu.
De asemenea, la eveniment vor lua parte şi cupluri chinotehnice ale Autorităţii Naţionale a Vămilor din România  şi  ale Serviciului de Protecţie şi Pază.

La competiţie va participa şi echipe canine din cadrul Ministerului de Interne al Bulgariei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News