Marcel Vela a spus că un senator i-a cerut să închidă un întreg judeţ. Vela nu a dezvăluit despre ce judeţ şi ce senator este vorba.

„Azi, un senator dintr-un judeţ ne-a spus: ‘Nu putem să închidem judeţul X?’ Când am discutat cu specialiştii, mi-au spus că nu se poate să închidem un judeţ doar pentru 5 cazuri”, a afirmat Marcel Vela.

Pe de altă parte, Marcel Vela susține că nu vor fi probleme cu spațiile de carantină, chiar dacă numărul celor care revin în țară în această perioadă, înainte de sărbătorile de Paște, este destul de mare. El a precizat că există suficiente spații pentru a acoperi necesarul de carantinare. Ministrul a ținut să infirme orice speculații privind lipsa spațiilor de carantină, necesare găzduirii celor veniți din străinătate.

Potrivit ministrului există aproximativ 20.000 de spații de carantină, din care sunt ocupate aproximativ jumătate. Ministrul a precizat că în fiecare zi intră în carantină, veniți din străinătate. în jur de 2.000 de peroane, în vreme ce alte 1.000 ies din carantină pentru că s-au împlinit cele 14 zile obligatorii.