Evenimentul Zilei > Actualitate > Maraton SUPRAREALIST în Coreea de Nord. Cu ce s-au confruntat sportivii străni| FOTO
Maraton SUPRAREALIST în Coreea de Nord. Cu ce s-au confruntat sportivii străni| FOTO

Maraton SUPRAREALIST în Coreea de Nord. Cu ce s-au confruntat sportivii străni| FOTO

Autorităţile nord-coreene au permis pentru prima dată în 27 de ani accesul străinilor la maratonul din Phenian.

Mii de oameni au ieşit din casă pentru a-i încuraja pe cei care au participat duminică la maraton, la semi-maraton şi la cursa de 10 kilometri.

Străinii interesaţi să ia parte la competiţie s-au înscris prin intermediul unei agenţii turistice cunoscute, care s-a ocupat şi de transport şi viză.

225 de alergători din 27 de ţări au luat startul, potrivit thewire.com, acompaniaţi de muzică patriotică.

Astfel, condiţiile de alergat nu au fost cele obişnuite pentru un maraton, însă cei mai mulţi străini s-au simţit bine în Phenian.

"Maratonul a fost chiar amuzant. M-am gândit că este o ocazie prea bună pentru a o rata, o poveste bună de spus nepoţilor", a declarat pentru BBC Will Philipps, un britanic stabilit la Beijing.

La cursa de 10 kilometri a participat şi o alergătoare însărcinată în patru luni.

"Mi-am dorit foarte mult să particip datorită locului. Peisajul a fost fantastic, erau atâţia oameni care urmăreau cursa! A fost o motivaţie bună pentru a reîncepe să alerg. M-am simţit foarte bine", a spus Jen Skym, o britanică ce trăieşte în Hong Kong.

Organizatorii au stabilit câteva reguli clare pentru maraton. În primul rând, au fost interzise steagurile americane sau japoneze, dar şi echipamentele care ar area conotaţii politice sau ar atrage prea mult atenţia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News