Evenimentul Zilei > Actualitate > MApN, comenzi de 1,5 miliarde pentru economia națională. Ce spune ministrul Ciucă
MApN, comenzi de 1,5 miliarde pentru economia națională. Ce spune ministrul Ciucă

MApN, comenzi de 1,5 miliarde pentru economia națională. Ce spune ministrul Ciucă

MApN, comenzi de 1,5 miliarde pentru economia națională. Ministrul Nicolae Ciucă a prezentat un scurt bilanț al activităților economice ale Apărării în 2020.

MApN, comenzi de 1,5 miliarde. Valoarea totală a banilor investiți de Apărare în economie se riciă la peste 2 miliarde de lei, potrivit ministrului.

MApN, comenzi de 1,5 miliarde pentru economia națională

Nicolae Ciucă a scris, pe Facebook, că în anul 2020, MApN a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei.

„De asemenea, s-au efectuat plăți pentru lucrări de infrastructură de circa 750 de milioane de lei”, a mai arătat ministrul Apărării.

MApN dorește să implice cât mai mult industria națională de apărare în programele de înzestrare

„Ministerul Apărării Naționale dorește să implice cât mai mult industria națională de apărare în programele de înzestrare ale Armatei României, iar pentru a atinge acest deziderat, m-am întâlnit, astăzi, cu domnul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, mai spune Ciucă.

„Specialiștii militari au prezentat echipei de la Ministerul Economiei programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani, precum și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata intenționează să le facă de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030.

Cunoscând care sunt nevoile apărării pe linia achiziției de echipamente noi, a munițiilor și pieselor de schimb, dar și serviciile de mentenanță necesare, industria noastră de apărare se poate adapta astfel încât să acopere cât mai mult din cererea militarilor. Vom obține astfel ca o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în companiile românești”, a mai scris fostul general.

Investiții și locuri de muncă și în 2021

„Ne-am propus ca în 2021 să menținem același nivel al implicării industriei românești de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate. În plus, vom înființa locuri de muncă cu un grad ridicat de specializare, vom injecta capital în economia românească și vom revigora industria națională de apărare”, a încheiat ministrul.

Citește și:

Ce se întâmplă cu pensiile militarilor de la 1 ianuarie 2021? Anunțul ministrului Nicolae Ciucă

Scuzele generalului Ciucă, la 31 de ani de la Revoluție: „Fiecare abuz trebuie dovedit și fiecare vinovat trebuie tras la răspundere”

Miniștri fără CV și declarații de avere și interese. Ce ascund membrii Guvernului