Ministerul Educației a anunțat ieri noi câștigători ai licitației pentru manuale școlare digitale pentru clasele I și a II-a, după ce o nouă comisie a reevaluat ofertele, la cererea Consiliului pentru Soluționarea Contestațiilor. Primii câștigători, respectiv CD Press și Asocierea Litera/ SIVECO, se mențin.

Lor li se adaugă însă alții, respectiv S.C. Grupul Editorial Art SRL/ S.C. Infomedia Pro SRL, Editura Didactica/Pedagogica și Ascendia Design SRL, Corint Junior SRL, S.C. Humanitas S.A./S.C. Read Forward S.R.L, S.C. Aramis Print SRL.

„Este corect faptul că s-a ajuns la mai mulți câștigători. Se respectă astfel caietul de sarcini anunțat inițial: sunt câștigători primii șase, în ordinea punctajului. Observăm însă că CD Press și SIVECO au în continuare cele mai mari punctaje”, comentează Paul Balogh, managing partner Read Forward. El mai spune că aproape sigur vor apărea contestații în următoarele zece zile. „Cerem descalificarea CD Press și SIVECO pentru că au furat startul. Manualele lor au fost autodezvăluite, puteau face asta doar după încheierea contractelor cu Ministerul Educației”. Pe lângă sesizarea Consiliului pentru Soluționarea Contestațiilor, se au în vedere și plângeri în instanță.