Evenimentul Zilei > Sport > Mani Gyenes scrie istorie în Raliul Dakar! E primul român care reușește acest rezultat
Mani Gyenes scrie istorie în Raliul Dakar! E primul român care reușește acest rezultat

Mani Gyenes scrie istorie în Raliul Dakar! E primul român care reușește acest rezultat

Cea de-a 42-a ediție a Raliului Dakar se desfășoară în Arabia Saudită, o premieră absolută a întrecerii. Ieri, Emanuel Gyenes (35 de ani) a devenit primul român din istorie care termină pe primul loc o etapă din celebra competiție.

Sătmăreanul Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a „aleargat” în această întrecere pe o motocilcetă KTM 450 Rally Replica, la Clasa Malle Moto, dedicată riderilor fără asistență tehnică!

Numele lui Emanuel Gyenes se află pe lista Raliului Dakar încă din 2007, iar pilotul din Satu Mare a devenit, odată cu ediția din acest an, „legendă”, distincție pe care o primesc doar cei care au participat de cel puțin zece ori la acest raliu.

Ieri, Mani a bifat cea mai importantă performanță din istoria motociclismului românesc. A terminat pe primul loc la  clasa Malle Moto, din categoria Original by Motul, iar la general a ocupat locul 29 din peste 90 de rideri.

Festivitate de Premiere – #Dakar2020 – Clasa Original by Motul – Malle MotoCastigator – Emanuel Gyenes – Mani – Autonet Motorcycle Team – Romania

Publicată de Federatia Romana de Motociclism pe Vineri, 17 ianuarie 2020

Anul trecut, Mani a trebuit să abandoneze competiția. În 2016, Mani a reușit să se claseze pe locul 14 la nivel general. În 2011 şi 2015 a fost câștigător la clasa marathon.

Primul raliu găzduit de Arabia Saudită a debutat pe 4 ianuarie, cu startul festiv din Jeddah. Au fost programate 12 etape, iar câștigătorii au fost desemnați în Qiddiyah (17 ianuarie), după ce au parcurs în total 7.856 de kilometri. (FOTO: facebook.com/ManiGyenes)