Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda: „Orice comentariu pe tema bugetului de stat pe 2019 este de prisos"

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda: „Orice comentariu pe tema bugetului de stat pe 2019 este de prisos"

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda (PSD), a declarat miercuri, după ce Iohannis a criticat proiectul de buget, că acesta respectă indicatorii macroeconomici și se încadrează în ținta de deficit. Mai mult, vicepreședintele Senatului a mai spus că bugetul de stat pe 2019 răspunde așteptărilor populației.

Vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda, a declarat miercuri că orice comentariu pe tema bugetului de stat pe 2019 „este de prisos", întrucât acesta respectă indicatorii macroeconomici, se încadrează în ţinta de deficit şi răspunde așteptărilor populației.

El a adăugat că se bucură că Administrația Prezidențială a citit atât de repede bugetul de stat, afirmând că „se mișcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes".

„Mă bucur că l-au citit atât de repede. (...). L-au citit foarte repede, felicitări, se mişcă foarte repede atunci când au nevoie sau interes (...), bugetul respectă indicatorii macroeconomici, avem creștere economică, ne încadrăm în ţinta de deficit, răspunde așteptărilor populației, sunt bani care vin pentru investiții, sunt bani care vin pentru creşterea de salarii şi de pensii, lucrurile au fost dezbătute ore întregi, zile întregi în Parlament şi în comisii, de aici încolo orice comentariu este de prisos", a susţinut Manda, fiind întrebat cum comentează declarația purtătorului de cuvânt al președintelui României, conform căreia bugetul pe anul acesta a fost făcut pentru nevoile social-democraților, informează dcnews.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă este posibil ca președintele Iohannis să întoarcă bugetul în Parlament, Manda a spus că „dacă citeşte în ritmul în care citea, s-ar putea ca abia în noiembrie să avem un răspuns".

Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat miercuri că şeful statului va lua zilele următoare o decizie cu privire la legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale, adăugând însă că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului țării, ci „bunăstării PSD".

Președintele Klaus Iohannis urmează să ia o decizie cu privire la bugetul pe 2019 în zilele următoare.