Evenimentul Zilei > Actualitate > Mama, soția și fiica cea mare a lui Ilie Balaci au leșinat la despărțirea de „Minunea Blondă”
Mama, soția și fiica cea mare a lui Ilie Balaci au leșinat la despărțirea de „Minunea Blondă”

Mama, soția și fiica cea mare a lui Ilie Balaci au leșinat la despărțirea de „Minunea Blondă”

Mii de oameni l-au condus, ieri, pe ultimul drum, pe fostul mare jucător al Craiovei și al naționalei. Familia Balaci a fost sfâșiată de durere și a avut nevoie de îngrijire medicală.

Românii și-au luat rămas bun, ieri, de la Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Universității Craiova și al echipei naționale. Dispărut fulgerător, din cauza unui infarct, ex-optarul „juveților” a fost condus în drumul către Cimitirul Sineasca de mii de oameni.

Mare parte dintre ei, olteni care au trăit în tribunele fostului „Central” legendarele meciuri cu Fiorentina, Kaiserlsautern sau Benfica. Sau măcar au văzut de-a lungul timpului fragmente din ceea ce-a însemnat „Craiova Maxima”.

 

Fanii au făcut front comun în memoria lui

Lui Ilie i-au fost alături Mircea Lucescu, Gică Popescu, Gică Hagi, Emil Săndoi, Dănuț Lupu, Aurel Țicleanu, Florin Prunea, Sorin Cârțu sau Nae Ungureanu. Nume mari ale istoriei fotbalului românesc, care au stat alături de Balaci în ultima clipă. Oamenii l-au plâns pe Balaci la stadionul „Ion Oblemenco”, la Biserica „Sf Ilie”, apoi la cimitir. Scindați între „U” Craiova și FC „U” Craiova, suporterii olteni au făcut front comun și i-au scandat numele exinternaționalului român.

Ultrașii au aprins torțe și fumigene, pentru ca cel dispărut „să simtă” pentru ultima dată atmosfera unui meci mare. Intersecțiile din Craiova au fost blocate, iar la balcoanele blocurilor, oamenii au fluturat steaguri „alb-albastre”. În biserică, la slujbă au asistat doar membrii familiei și prietenii apropiați. Pe parcursul întregii ceremonii, familia „Minunii Blonde” a fost sfâșiată de durere.

Dana, soția lui Ilie, a leșinat și-a avut nevoie de intervenția medicilor. Lorena, fata cea mare, a fost sprijinită pentru a nu cădea din picioare la cimitir. Mari emoții a dat și mama lui Ilie Balaci, care a leșinat imediat după ce și-a văzut fiul îngropat. În vârstă de 82 de ani, femeia n-a mai avut puterea să mănânce în ultimele două zile.

 

Mesaj de la FIFA

Devastată de durere a fost și fiica cea mică, Liana, alături de care a stat tenismenul Adrian Ungur, soțul ei. Un mesaj de condoleanțe a venit și din partea lui Gianni Infantino. „Vă rog să acceptați condoleanțele mele pentru dispariția lui Ilie Balaci, fost internațional și antrenor (…) În numele întregii comunități fotbalistice internaționale, v-aș fi recunoscător dacă puteți transmite condoleanțele noastre familiei și celor dragi”, a transmis oficialul către reprezentanții FRF.