Evenimentul Zilei > Justitie > Mama ACUZATĂ că și-a RĂPIT copilul și l-a adus în România, ARESTATĂ pentru a fi EXTRĂDATĂ în CANADA
Mama ACUZATĂ că și-a RĂPIT copilul și l-a adus în România, ARESTATĂ pentru a fi EXTRĂDATĂ în CANADA

Mama ACUZATĂ că și-a RĂPIT copilul și l-a adus în România, ARESTATĂ pentru a fi EXTRĂDATĂ în CANADA

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, arestarea Anei Maria Nedelcu pentru ca aceasta să fie extrădată. Ea este acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România.

"Admite cererea de arestare provizorie formulată de Parchetul de pe lângă CAB. În baza art. 43 alin. 3 din Legea nr. 302/2004 republicată, dispune arestarea provizorie în vederea extrădării către autorităţile judiciare din Canada a persoanei solicitate Nedelcu Ana Maria, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări. Cu drept de contestaţie", se arată în decizia instanţei, potrivit Agerpres.

În evidenţele Parchetului a fost înregistrată pe 23 martie o adresă a Ministerului Justiţiei având ca obiect cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetăţean român, urmărită penal de autorităţile canadiene pentru săvârşirea infracţiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârşită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi.

Procurorii arată că fapta reţinută are corespondent în legislaţia penală română în infracţiunea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, pentru care se prevede pedeapsa închisorii de la o lună la 3 luni sau amendă.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susţine că, în anul 2001, a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băieţel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărţit de bărbat înainte de a naşte, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent şi o bătea.

În anul 2013, Ana Maria Nedelcu susţine că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obţinut în instanţă tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: