Malibu, "Insignia by Chevrolet", confirmat oficial pentru Europa, din 2012

Malibu, "Insignia by Chevrolet", confirmat oficial pentru Europa, din 2012

Chevrolet îşi va îmbogăţi oferta dedicată pieţei auto europene prin lansarea gamei de clasă medie Malibu, o alternativă mai accesibilă pentru deja consacratul Opel Insignia, cu care împarte platforma tehnică.

Veşti bune pentru fanii autoturismului Opel Insignia: Chevrolet va lansa în Europa modelul Malibu.

După ce a prezentat autoturismul de clasă D la recent încheiatul Salon de la Frankfurt, Chevrolet a venit şi cu anunţul aşteptat: din 2012, Malibu, vărul prin alianţă al deja cunoscutului Opel Insignia, va fi comercializat şi pe piaţa europeană.

Malibu este cel mai nou model Chevrolet cu anvergură globală, consolidând trendul evidenţiat de Cruze şi Aveo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu o istorie care acoperă 35 de ani şi opt generaţii, Malibu s-a consacrat drept cel mai longeviv nume utilizat de Chevolet.

Păstrând proporţiile, Malibu poate fi comparat, din această perspectivă, cu (Volkswagen) Golf sau (Toyota) Corolla.

Din 1964 şi până în prezent, Chevrolet a produs în Statele Unite ale Amercii peste 8,5 milioane de autoturisme pe care a "lipit" numele Malibu.

Noua gamă Chevrolet Malibu va dispune, la debutul european, de două motoare: unul alimentat cu benzină, altul cu motorină.

Turbodieselul de 2.0 litri, cu patru cilindri în linie, dezvoltă 164 de cai-putere. "Benzinarul" normal aspirat, de 2.4 litri, în aceeaşi configuraţie, livrează 169 CP.

Dacă va păstra bunul obicei cu care şi-a întâmpinat clienţii în ultima vreme (vezi cazurile Aveo - Opel Corsa şi Cruze - Opel Astra), Chevrolet ar urma să ofere modelul Malibu cu preţuri inferioare "vărului" Opel Insignia.