Evenimentul Zilei > Social > Majoritatea părinților doresc revenirea copiilor la școală. Dar nu în orice condiții
Majoritatea părinților doresc revenirea copiilor la școală. Dar nu în orice condiții

Majoritatea părinților doresc revenirea copiilor la școală. Dar nu în orice condiții

Un sondaj IRES arată care sunt cele mai mari temeri ale părinților în perspectiva întoarcerii copiilor, fizic, la grădiniță sau școală. Și, mai ales, în ce condiții doresc să se petreacă revenirea la școală.

Majoritatea părinților doresc revenirea copiilor la școală. Dar nu în orice condiții. 70% dintre părinți declară că vor ca școala să înceapă în format clasic, cu toți copiii în clase. Însă 1 din 5 ar prefera să existe în continuare sistemul hibrid. În timp ce 4% vor sistemul online, potrivit acestui sondaj.

Trei sferturi dintre părinții de copii de grădiniță și elevi din preuniversitar ar dori ca școala să înceapă cât mai repede

2 din 10 ar dori ca acest lucru să se întâmple după ce rata de infectare scade sub 3 la mie. 6% consideră că școala sau grădinița, în format fizic, să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.

Mai mult de jumătate dintre părinții elevilor din preuniversitar se declară mulțumiți de școala online, potrivit sondajului IRES.

Părinții din urban sunt cei mai mulțumiți de școala online. La fel și părinții cu studii superioare, la fel și părinții copiilor din ciclul primar.

La polul opus se situează părinții elevilor de liceu, dar și părinții cu studii elementare. Aceste două categorii au cele mai mari dificultăți în a-și ajuta copiii cu materia școlară.

Majoritatea părinților doresc revenirea copiilor la școală. Dar nu în orice condiții. Riscul COVID-19

Un sfert dintre părinții cu copii de vârstă pre-școlară și școlară sunt foarte îngrijorați cu privire la riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 a membrilor familiilor lor, după reluarea cursurilor în format fizic.

Iar un procent similar sunt foarte îngrijorați cu privire la riscul infectării copiilor lor.

Părinții copiilor de liceu își doresc în mai mică măsură începerea școlii fizice. Cu toate că ei sunt și cei mai nemulțumiți de școala online. La polul opus sunt părinții copiilor de grădiniță. Ei care cred în proporțiile cele mai crescute că activitatea didactică din februarie ar trebui să se desfășoare față în față.

Peste 50% dintre părinți spun că ar dori ca personalul școlilor/grădinițelor unde se află copiii lor să fie vaccinat.

7 din 10 părinți spun că și-ar trimite copilul la școală/grădiniță chiar dacă ar ști că va profesori/educatori nevaccinați.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE