Evenimentul Zilei > International > Majoritatea elvețienilor vor interzicerea vălului islamic integral – burqa
Majoritatea elvețienilor vor interzicerea vălului islamic integral – burqa

Majoritatea elvețienilor vor interzicerea vălului islamic integral – burqa

Majoritatea elveţienilor doresc interzicerea purtării burqa, potrivit unui sondaj publicat de săptămânalul în limba germană SonntagsBlick, informează AFP.

Din cele 1.019 de persoane chestionate, 62% au afirmat că doresc interzicerea vălului islamic integral pe teritoriul ţării lor. 32% s-au opus unei astfel de măsuri, iar 6% nu au avut nicio opinie.

Publicaţia notează că în toate grupurile de vârstă şi în toate regiunile cei care s-au pronunţat pentru interzicerea burqa sunt majoritari.

Interdicţia purtării burqa a fost introdusă în locurile publice din cantonul elveţian Ticino în septembrie 2013. Iniţiativa populară pentru această interdicţie a fost aprobată de 65,4% dintre alegători. Cu toate acestea, femeile musulmane pot continua sa poarte burqa şi niqab în locurile religioase, mai scrie AFP, preluată de Agerpres.

Adunarea Federală (parlamentul) trebuie să ofere aprobarea federală la modificarea Constituţiei cantonului Ticino. Guvernul federal a cerut un vot favorabil în parlament, subliniind că interdicţia din Ticino de acoperire a feţei în spaţiul public nu încalcă legea federală.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: