Astăzi s-a deschis târgul de miei din Capitală, la Piaţa Apărătorii Patriei, însă în primele două zile se vor desfăşura controalele sanitar-veterinare. De miercuri, bucureştenii vor putea cumpăra miei de la ciobanii veniţi de prin toate colţurile ţării.
Târgul va fi deschis în perioada 22 martie – 3 aprilie, între orele 7.30 – 19.30. Ciobanii îşi vor vinde marfa într-o zonă de comercializare cu o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi. Aici au fost amenajate 45 de ţarcuri, în care pot fi adăpostiţi 20 de miei. Carnea de miel va fi mai scumpă anul acesta, preţul estimat de producători fiind de peste 20 de lei/kilogram. Ciobanii spun că, din cauza iernii prelungite, mieii nu au ajuns la o greutate mai mare. În vreme ce majoritatea clienţilor caută miei de circa 12 kilograme, aceştia vor cântări cam 6-7 kilograme până în apropierea sărbătorilor pascale. De aceea, ciobanii sunt nevoiţi să mai umble la preţ, pentru a nu ieşi în pierdere.