Maia Sandu, nou apel pentru Ucraina: „Vladimir Putin trebuie oprit”

Maia Sandu, nou apel pentru Ucraina: „Vladimir Putin trebuie oprit” Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut un sprijin mai mare pentru Ucraina. De asemenea, aceasta a afirmat că Putin ar trebui trebuie oprit din demersurile pe care le-ar avea în plan, în numele securității Europei.

Maia Sandu trage un nou semnal de alarmă, cerând întărirea sprijinului pentru Ucraina. De asemenea, președinta Republicii Moldova a precizat că „Vladimir Putin trebuie să fie oprit” din a-și continua planurile de atac.

Maia Sandu, nou apel pentru Ucraina

Președinta Republicii Moldova susține cu fermitate consolidarea sprijinului acordat Ucrainei. De asemenea, într-un interviu pentru Le Monde, Maia Sandu a subliniat necesitatea opririi lui Vladimir Putin în interesul securității europene.

Maia Sandu, Republica Moldova

Maia Sandu. Sursa foto: Răzvan Vălcăneanțu

„Cred că mulţi (europeni) înţeleg acum că Vladimir Putin nu se va opri. Trebuie (...) să găsim mijlocul de a fi mai eficienţi în susţinerea Ucrainei., a spus aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre acordul cu Franța

Reprezentanta Republicii Moldova a salutat acordul cu Franța, menționând că acesta ar fi „un prim pas pentru a contribui la consolidarea securității Republicii Moldova și a regiunii".

Acordul semnat joi prevede deschiderea unei misiuni permanente de apărare la Chișinău în următoarele luni. Totuși, înțelegerea respectivă nu include nicio garanție de securitate.

De asemenea, președinta Republicii Moldova a spus că țara sa continuă să fie ținta „interferențelor" rusești. Conform acesteia, acestea se înmulțesc pe măsură ce statul cu 2,6 milioane de locuitori se îndreaptă spre Europa.

Maia Sandu

Maia Sandu. Sursa foto: gov.md

Maia Sandu despre situația din Transnistria

Președinta Republicii Moldova a lăsat de înțeles că  ar putea interveni o intensificare a dezinformării, privind alegerile prezidențiale și a referendumului pentru aderarea la UE din toamnă.

La finalul lunii trecute, separatiștii pro-ruși din Transnistria au solicitat măsuri de protecție, invocând „o presiune sporită" din partea Republicii Moldova. Dincolo de aceste tensiuni, Maia Sandu a precizat că situația din Transnistria este stabilă

„Acest apel a venit într-un moment în care regimul de la Tiraspol a cerut bani Rusiei, Uniunii Europene, Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și Națiunilor Unite, dar nu și sprijin militar. ”, a adăugat aceasta.

Totodată, președinta a afirmat că numeroși cetățeni din această regiune au cerut pașaport moldovenesc  încă de la începutul războiului.