Motivele pentru care magistraţii au găsit această formulă de protest sunt cauzate de, ceea ce semnatarii numesc: "agravarea fără precedent a situaţiei sistemului judiciar".

În petiţie magistraţii afirmă: "Vă solicităm să evaluaţi onest, riscurile privind distrugerea definitivă a justiţiei prin continuarea mandatului dvs., să ne mai daţi nouă şi instanţelor o ultimă şansă şi să luaţi singura măsură ce v-a mai rămas şi care, în acelaşi timp, poate însemna o speranţă pentru sistemul judiciar, aceea de a vă înainta neîntârziat demisia de onoare", este mesajul semnatarilor către ministrul Justiţiei.

Preşedinta Curţii de Apel Bucureşti susţine demersul
Preşedinta Curţii de Apel Bucureşti, Lia Savonea a declarat exclusiv pentru evz.ro: "În primul rând aş semna această petiţie fără să ezit. Am auzit de iniţiativa colegilor mei din instanţele din Bucureşti şi susţin demersul lor, pe care îl consider util.

Din punctul meu de vedere situaţia în justiţie este dramatică, mai ales financiar. Petiţia circula printre magistraţi şi cred că va aduna un număr mare, foarte mare, de semnături.

" Viorica Costiniu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti a precizat la rândul său ca susţine, aprobă şi doreşte să semneze acestă petiţie a magistraţilor, care cer demisia de onoare a ministrului Predoiu. "Nu există coordonare, nu există autoritate când este vorba despre justiţia din România. Atitudinea ministrului faţă de magistraţi este sfidătoare şi pedagogică", a afirmat Viorica Costiniu.