Evenimentul Zilei > International > „Mafia se pregătește să ia cu asalt economia”. Ce au aflat procurorii italieni!
„Mafia se pregătește să ia cu asalt economia”. Ce au aflat procurorii italieni!

„Mafia se pregătește să ia cu asalt economia”. Ce au aflat procurorii italieni!

Confruntate cu o criză fără precedent în sănătate, multe state din întreaga lume încep, încet-încet, să piardă controlul asupra societății.

Sărăcia în rândul populației crește, banii își pierd valoarea, iar  lipsa alimentelor și a medicamentelor se face simțită. E o oportunitate pe care crima organizată vrea să o exploateze. Iată ce a declarat procurorul anti-mafia Federico Cafiero De Raho în interviul acordat jurnaliștilor de la Rai 3.

„Astăzi, cu siguranță, ne-am specializat în combaterea mafiilor și în partajarea bazelor de date. Însă, într-un moment ca cel actual, de o mare delicatețe, mafiile își propun să se infiltreze în economie și să strângă legăturile cu instituțiile publice și cu politica”, a declarat procurorul anti-mafie Federico Cafiero De Raho, intervievat în emisiunea „Mezz’ora ” de la Rai 3, focalizându-se pe riscul de poluare a sistemului de producție de către criminalitatea organizată.

„Actuala neliniște socială, dificultățile economice oferă mafiilor un plan dublu de acțiune, al consensului social pe teritoriile în care sunt înrădăcinate  și pe plan economic”, a adăugat procurorul. În plan economic, obiectivul lor este „cucerirea unor sectoare vaste, în care se implică ori de câte ori există o situație de urgență”. „Marele pericol este puterea lor economică”, spune procurorul.

„Noi estimăm că ‘ndrangheta încasează 30 de miliarde de euro pe an numai din stupefiante”, exemplifică Cafiero de Raho. Dar mafiile „acolo unde au oportunitatea, își investesc bogățiile. În momente de dificultate intră ei, nu statul cu sprijinul său”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE