Evenimentul Zilei > Politica > Mafia din educație a fost deconspirată. „Tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”
Mafia din educație a fost deconspirată. „Tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”

Mafia din educație a fost deconspirată. „Tentaculele baronilor sunt bine infiltrate”

După ce fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a afirmat că Ministerul Educaţiei e condus de baronii manualelor, din 2011, Ecaterina Andronescu, care la rândul ei a ocupat acelaşi fotoliu în mai multe rânduri, a replicat că afirmaţia este una „uşor gratuită", spunând că ea nu s-a lovit de un asemenea fenomen.

După ce fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop a afirmat că Ministerul Educaţiei e condus de baronii manualelor, din 2011, Ecaterina Andronescu, care la rândul ei a ocupat acelaşi fotoliu în mai multe rânduri, a replicat că afirmaţia este una „uşor gratuită”, spunând că ea nu s-a lovit de un asemenea fenomen.

Ecaterina Andronescu a declarat, miercuri, că Ministerul Educaţiei este cel care trebuie să decidă în problema manualelor.

„Cred că e o afirmaţie uşor gratuită. Nu mi s-a întâmplat niciodată. Eu am fost de patru ori la Ministerul Educaţiei şi cred că cel care trebuie să decidă în problema manualelor este Ministerul Educaţiei. Are o metodologie pe baza căreia se lansează licitaţiile de manuale, iar editurile trebuie să răspundă. Mi se pare gratuit spus lucrul aceasta. Eu nu m-am lovit de un asemenea fenomen”, a declarat Ecaterina Andronescu

În perioada cât a fost ministru al Educaţiei, Liviu Pop a decis ca toate cărţile să fie tipărite de editura Didactică.

Potrivit lui Liviu Pop, măsura a venit ca urmare a intenţiei de a stopa mafia manualelor. Volumele rezultate în urma acestei decizii au fost pline de greşeli şi au fost retipărite.

„Ştiu doar de baronii manualelor din Ministerul Educaţiei. Dacă vreţi, facem emisiuni în direct despre şpăgile indirecte şi directe care se dau şi de care şi DNA ştie, şi preşedintele statului ştie”, a declarat Pop

„Ministerul Educaţiei nu e condus de PSD, e condus de baronii manualelor, din 2011. Noi ne-am perindat pe acolo câte şase luni, cinci luni”, a continuat el.

Întrebat dacă guvernările stau şi se uită la mafie, fostul ministru a răspuns: „În zona manualelor şi a auxiliarelor, tentaculele baronilor sunt bine infiltrate. Ştie şi preşedintele”.

Fostul ministru al Educaţiei a susţinut că toţi premierii şi toţi miniştrii Educaţiei ştiu această situaţie.

„Ne luptăm cu ei, ne luptăm în continuare. E o luptă continuă”, a afirmat Liviu Pop.

De asemenea, Liviu Pop a mai spus că unii premieri stau şi asistă neputincioşi la o mafie dintr-un minister, oricare ar fi el.

Solicitat să precizeze dacă şi Viorica Dăncilă este un astfel de premier, Pop a evitat un răspuns: „Nu fac eu clasamente acum, mai ales în timpul campaniei electorale”, potrivit news.ro

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: