Om de încredere al lui Maduro, noul ministru al petrolului are ca obiectiv „restructurarea şi reorganizarea” sectorului petrolier, într-un moment în care preţul la ţiţei este extrem de scăzut, se precizează în decretul semnat de preşedintele socialist şi publicat luni în Jurnalul Oficial.

Declarat „chavist radical”, Tareck El Aissami este un personaj important în sistemul politic din Venezuela, iar din 2017 se află în atenția autorităților din SUA, pentru trafic de droguri. Justiţia americană l-a inculpat pentru “narco-terorism” în martie anul trecut, la fel ca pe Nicolas Maduro şi alţi 13 actuali şi foşti responsabili venezueleni de prim rang.

Washingtonul oferă 10 milioane de dolari pentru orice informaţie care va duce la arestarea lui Tareck El Aissami şi 15 milioane de dolari pentru informaţii care ar permite arestarea lui Maduro.

Mai mult, Maduro l-a numit de asemenea pe Asdrubal Chavez, un văr al defunctului preşedinte Hugo Chavez, în fruntea companiei petroliere publice Petroleos de Venezuela SA (PDVSA).