Lupte de stradă în Spania și Italia! Restricțiile Covid-19 se transformă în război

Lupte de stradă în Spania și Italia! Restricțiile Covid-19 se transformă în război

În mai multe orașe iberice s-au înregistrat violențe între poliție și manifestanţi împotriva ultimelor măsuri luate de autorităţi pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului. Ciocnirile au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Barcelona, Barcelona, Bilbao, Burgos şi Leon au fost scene ale violențelor. Potrivit poliției, în multe cazuri, violenţa părea a fi instigată de grupuri de dreapta asociate cluburilor de fotbal.

Sute de persoane s-au luptat cu poliţia în Barcelona noaptea târziu. Potrivit relatărilor ziarului La Vanguardia și postului de televiziune de stat RTVE, protestatarii au aruncat cu cărămizi asupra poliţiştilor, coşuri de gunoi incendiate, iar mass-media au relevat că unele magazine au fost jefuite. Poliția, care a dat vina pe membrii grupului Boixos Nois de ultraşi ai clubului de fotbal FC Barcelona,  a făcut 12 arestări.

Violențe similare au avut loc şi în alte oraşe. La Vilafranca del Penedes în sudul Cataloniei, aproximativ 120 de tineri au scandat pentru „libertate” faţă de restricţiile legate de coronavirus şi au încercat să ia cu asalt primăria, a relatat La Vanguardia, citat de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alarmă la nivel național

Spania a fost una dintre ţările europene cel mai greu încercate de pandemia Covid-19. Joi, Parlamentul spaniol a aprobat extinderea stării de alarmă la nivel naţional - al treilea cel mai înalt nivel al stării de urgenţă - până pe 9 mai. Mai multe regiuni sunt închise pentru călătorii.

În Catalonia, locuitorii Cataloniei nu au voie să părăsească oraşul în weekend. Interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii au fost dictate în mai multe orașe, inclusive în Barcelona. Şcolile şi grădiniţele rămân deschise, dar restaurantele, teatrele, cinematografele şi cluburile de fitness sunt închise.