Evenimentul Zilei > Actualitate > Luni începe șantierul. Se extinde Spitalul Județean Oradea
Luni începe șantierul. Se extinde Spitalul Județean Oradea

Luni începe șantierul. Se extinde Spitalul Județean Oradea

Spitalul Județean Oradea va fi extins, iar lucxrările vor începe chiar luni, anunță autoritățile. Terenul a fost deja pregătit în vederea construcției.

Proiectul pentru dezvoltarea spitalului, prin reconfigurarea zonei de Urgențe, a fost prezentat de la începutul anului 2017, de managerul Gheorghe Carp. La UPU Oradea ajung, annual, în medie, 150.000 de persoane, fiind nevoie de un spațiu adecvat.

Conform Bihon.ro, construcția va fi structurată astfel: demisol (care cuprinde extindere și modernizare UPU) – 1763 mp, parter (care va fi ocupat de un laborator robotizat, farmacie și sterilizare) – 1684 mp și etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul cu 175 de locuri, vestiarele și birouri UPU) – 1123 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 25.257.117, 77 lei cu TVA inclus, din care contribuția Ministerului Sănătății printr-un împrumut de la Banca Mondială este de 51,3%, respectiv 12.961.341,27 lei, iar contribuția bugetului local este de 48,7%, adică 12.295.776, 50 lei. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni.

,,Pe lângă acest proiect de realizare a clădirii pentru extinderea unității de primiri urgențe și pentru laborator, mai avem o serie de investiții prevăzute la cele două spitale din Oradea. Cele mai importante proiecte vizează reabilitarea termică a Spialului Județean și a Spitalului Municipal, ceea ce înseamnă practic o reabilitare totală a acestor clădiri. Vom avea doi ani importanți în ceea ce privește modernizarea spitalelor, cu lucrări de peste 20 de milioane de euro, care la final vor face să avem condiții incomparabil mai bune și capacitate mai bună de a trata pacienții în spitalele din Oradea”, a spus primarul Ilie Bolojan, conform sursei citate.