Apropo de Sfîrșitul Lumii. Mă întreabă unii cum îl întîmpin eu. Cum să-l întîmpin altfel decît lucrînd la terminarea cărții despre Decembrie 1989. M-am gîndit că dacă tot vine Sfîrșitul Lumii să mai am încă o carte, chiar dacă nu tipărită.

Cînd vor veni extratereștrii pe planeta noastră moartă de Coronavirus (fără nici o problemă, deoarece ei vor fi din tablă) și se vor apuca de verificat cu ce se ocupau locuitorii acestei planete, poate dau și de cartea mea. Luîndu-mă după titlul emisiunii, voi scrie pe cristoiublog.ro însemnări din vremea Coronavirus, în paralel cu zicerile din jurnalul meu video.

Așadar,

Era să mor de rîs, înainte de a muri de Coronavirus, citind știrea potrivit căreia Uniunea Europeană, a redactat un document de 9 (nouă) pagini în care dezvăluie că „se derulează o campanie semnificativă de dezinformare a mass-mediei de stat din Rusia și a ziarelor pro-Kremlin cu privire la COVID-19”.

Toată lume s-a întrebat, de la începutul Crizei Coronavirus, unde e Uniunea Europeană. Unde e președinta Comisiei, plătită cu bani grei de cetățenii europeni? Unde sînt comisarii europeni? Vă mai amintiți? Pe Comisia Europeană o rodea, ca să nu zic altfel, grija de statul de drept din statele membre. Pe noi ne-au pisat an de an cu MCV, cu fel de fel de Rezoluții gen pistol pus în coaste, despre lupta împotriva Corupției, despre Independența Justiției. Toate în numele apartenenței noastre la Uniunea Europeană. Toate în numele grijii Uniunii față de cetățenii români. 

A venit Criza Coronavirus. 

Fiecare stat al Uniunii și-a băgat picioarele în apartenența la spațiul unic european și și-a închis granițele.

Ce conta că închiderea granițelor lovea cetățenii altui stat membru al Uniunii Europene? Nu era normal, nu era de așteptat ca Uniunea Europeană să intervină, așa cum a făcut-o în cazul corupției de la noi, și să facă cu deștu țărilor respective reamintindu-le că trebuie să fie, dacă nu surori, atunci măcar solidare cu toate celelalte membre ale Uniunii?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE