Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea filmului este în doliu. Jessica Walter a murit. Vestea a căzut ca un trăsnet
Lumea filmului este în doliu. Jessica Walter a murit. Vestea a căzut ca un trăsnet

Lumea filmului este în doliu. Jessica Walter a murit. Vestea a căzut ca un trăsnet

Este doliu în lumea filmului. Actrița Jessica Walter a murit. Aceasta a jucat în celebrul sitcom ”Arrested Development”.

Este doliu în lumea filmului după ce actrița Jessica Walter a murit. Aceasta a încetat din viață miercuri, la vârsta de 80 de ani.

Actrița avea o carieră de peste 60 de ani și a jucat în unele dintre cele mai populare producții din istorie. Tragica veste a fost confirmată de fiica sa.

„O actriţă care a lucrat peste şase decenii, cea mai mare plăcere a ei era de a aduce bucurie celorlalţi prin povestirile interpretate pe marele ecran şi în viaţa de zi cu zi”, scrie Bowman într-un comunicat remis portalului de specialitate Deadline. Aceasta a mai punctat că mama sa va fi amintită pentru ”umorul, atitudinea şi bucuria de a trăi”.

În cei 60 de ani de activitate în industria filmului, Jessica Walter a jucat în producţii de toate genurile, de la thrillerul ”Play Misty for Me” din 1971, filmul de debut ca regizor al lui Clint Eastwood, la comedia romantică ”The Flamingo Kid”, drama pentru televiziune ”Trapper John M.D.” şi serialul poliţist ”Streets of San Francisco”, ultimele două aducându-i nominalizări la prestigioasele premii Emmy.

Actrița Jessica Walter a murit. Carieră de invidiat

Pentru rolul lui Lucile Bluth, pe care l-a interpretat în sitcomul ”Arrested Development”, a fost de asemenea nominalizată la Emmy şi la premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild, SAG).

Ea a câştigat premiul Emmy pentru rolul din ”Amy Prentiss”, un serial derivat din ”Ironside’” la mijlocul anilor 70, despre o tânără poliţistă din San Francisco. Jessica Walter şi-a început cariera în New York-ul natal, unde a făcut parte dintr-o lungă listă de producţii teatrale pe Broadway, printre care ”Advise and Consent” ”Rumors”, ”A Severed Head”, ”Nightlife” şi ”Photo Finish”. La Los Angeles Theatre Center, a jucat în piesa ”Tartuffe” alături de soţul ei, Ron Leibman, decedat în urmă cu doi ani, distins la rândul său cu un premiu Emmy şi un premiu Tony de-a lungul carierei.

Sursa: Agerpres