Bineînțeles că pe primul loc este atitudinea USR prezentată de liderul Dan Barna. În cel mai cinic mod, acesta a dat o lecție de politică susținătorilor săi explicându-le că, deși liberalii le-ar da orice, mai bine nu intră la guvernare și îî lasă să își frângă gâtul. Alte nemulțumiri vin din partea unor „vechi” liberali și aici mă refer la foștii PDL-iști care se simt nebăgați în seamă.

Predicția mea este că Ludovic Orban va reuși să strângă suficiente voturi în Parlament pentru a trece Guvernul ceea ce va însemna, așa cum discutam și cu un bătrân politician, hârșit în ale politicii, o mare bilă albă pentru Klaus Iohannis.

În privința echipei pe care și-o va face, știu că variantele pe care le-am văzut până acum nu prea au legătură cu realitatea, pentru fiecare poziție fiind vizate cel puțin trei persoane, decizia finală urmând să fie luată împreună cu Biroul Executiv și președintele Klaus Iohannis.

Perioada de respiro pe care și-a luat-o până la formularea unei liste a cabinetului este tactică, lăsând cât mai multe nume să fie vehiculate în piață și să apară toate vulnerabilitățile în așa fel încât decizia să țină cont și de profilul public.

Cu alte cuvinte, lui Ludovic Orban i s-a dat rolul principal într-un film cu buget mare de tipul Mission: Impossible”.