Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban: Am fost la 29 de interviuri, am depus 70 de CV-uri
Ludovic Orban: Am fost la 29 de interviuri, am depus 70 de CV-uri

Ludovic Orban: Am fost la 29 de interviuri, am depus 70 de CV-uri

Premierul României a relatat cum s-a angajat, în urmă cu 23 de ani, și ce dificultăți a avut de întâmpinat când nu știa limba engleză și nu avea permis de conducere auto.

„Cel puțin patru ani de dezvoltare. Patru ani de pace politică în care nu vom avea alegeri toți să se ocupe de asta: să avem spitale, digitalizarea sistemului public, infrastructură de transport, îmbunătățirea infrastructurii educaționale, rețeaua de gaze. Va exista o dinamică economică. Guvernul pe care îl conduc este pro business. Vom avea un parteneriat cu oamenii de afaceri. Vrem să dezvoltăm o rețea de centre de inovare digitală, este un model care a funcționat în țări precum Germania”, le-a promis românilor Ludovic Orban, invitat la Realitatea PLUS.

Premierul României și cel care deschide lista PNL la alegerile parlamentare, a vorbit despre planul de guvernare pe care îl are pentru viitorii patru ani și a scos în relief o serie de promisiuni pe care le face românilor.

„Se vor mai construi încă zece spitale noi”

„Noi a trebuit să facem față unui sistem care nu era pregătit să facă față unei pandemii. Am crescut cu peste 5 miliarde de lei alocările pentru sănătate. În următorii ani, pe fonduri europene care provin din facilitatea de reziliență – 2021-2027, am alocat o sumă de 6 miliarde de euro pentru sănătate. Pe lângă cele trei spitale regionale se vor mai construi încă zece spitale noi. Modernizăm foarte multe spitale”, a spus Orban.

„Trebuie făcută o reformă extrem de serioasă. Trebuie investiții și în ambulator și în rețeaua de medici de familie. Gândim niște soluții ca să putem să determinăm ca în mediile unde nu există medici de familie să fie. Să facă educația sanitară, să-i determinte pe oameni să-și facă analize în stadii incipiente, să nu ajungă în stadii avandate.

Noi ne-am confruntat în această pandemie cu nevoia de aplicații care să transmită informația rapid. Să se facă repede comunicarea dintre instituții. Interoperativitatea sistemelor digitale este fundamentală”, a declarat Ludovic Orban”.

„Educația trebuie îmbunătățită prin calitatea cadrelor didactice. Trebuie stimulată capacitatea de sinteză, creativitatea, oricum românul e creativ, de-aia suntem buni pe cercetare. Trebuie schimbat un pic ritmul. Trebuie încurajată orice inițiativă individuală. Trebuie să încurajăm încă de pe băncile scolii această abordare”, a mai spus premierul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE