Evenimentul Zilei > Politica > PNL spune că nu a existat întâlnirea Ponta – Orban
PNL spune că nu a existat întâlnirea Ponta – Orban

PNL spune că nu a existat întâlnirea Ponta – Orban

Este bomba politică a acestei campanii electorale pentru alegerile parlamentare de duminică! Politica la cel mai înalt nivel este la punctul de fierbere.

UPDATE – În urma publicării materialului, PNL a făcut următoarele precizări:

„Presupusa întâlnire la care faceți referire, între premierul Ludovic Orban și Victor Ponta, NU a avut loc! Dezmințim informațiile prezentate de dumneavoastră și menționăm că sunt complet false! De altfel, imaginea prezentată drept dovadă în materialul dumneavoastră (foto) este dintr-un cu totul alt moment, având în vedere lucrările de renovare realizate între timp”.


Liderul Pro România, Victor Ponta, a fost văzut ieșind din sediul PNL din Aleea Modrogan. Se pare că fostul premier a avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu Ludovic Orban și alți câțiva lideri ai PNL.

Deși a dorit ca întâlnirea să fie departe de ochii presei, liderul Pro România a fost surprins și fotografiat la ieșirea din curtea PNL.

Informația este cu atât mai credibilă cu cât Victor Ponta a declarat, zilele trecute, în direct la un post de știri, că ar susține în Parlament un guvern al PNL dacă astfel s-ar evita intrarea UDMR la guvernare.

„Dacă viitorul guvern va depinde de voturile UDMR, mai bine le dau eu voturile!”, a declarat liderul Pro România.

În aceste condiții, prezența lui Victor Ponta la întânirea cu liberalii nu mai pare chiar atît de suprinzătoare.

Fostul premier Victor Ponta speră, în prezent, să reușească să treacă pragul electoral de 5% pentru a intra în legislativul ce va rezulta după alegerile de duminică, 6 decembrie.

Odată intrat în Parlament, Pro România ar deveni ceea ce se numește un „partid-balama”, adică formațiunea de care orice partid mare sau chiar coaliție are nevoie pentru a-și trece anumite proiecte de legi, și astfel să-și negocieze susținerea pentru un guvern în format jurul PNL.

În acest fel s-ar explica și prezența fostului premier la sediul PNL din aleea Modrogan, dar și participarea sa, deși nu mai deține nicio funcție publică de prim rang în prezent, la ceremonia extrem de retrânsă de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, alături de președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

Reamintim că, potrivit celor mai recente sondaje, PNL va devansa PSD, dar ambele se vor situa în jurul a 30 de procente, astfel că liberalii, pentru a-și asigura o guvernare stabilă, au nevoie și de voturile USR-Plus, care chiar și în cele mai optimiste estimări va avea sub 20%, dar și de încă cineva. Iar dacă PMP va rata pragul electoral, singurele variante rămân UDMR – care de regulă depășește 5%, mai ales pe fondul unei prezențe mai reduse, de așteptat în condiții de pandemie – sau Pro România.