Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi probleme la Autostrada Sebeş-Turda. Decizia instanţei este definitivă
Noi probleme la Autostrada Sebeş-Turda. Decizia instanţei este definitivă

Noi probleme la Autostrada Sebeş-Turda. Decizia instanţei este definitivă

O familie din Alba Iulia a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeş-Turda.

Oamenii au dat în judecată CNAIR şi pe constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeş Turda, care trece foarte aproape de proprietatea lor, și a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor până la instalarea unor panouri fonice.

Totodată, familia a solicitat să fie luate toate măsurile pentru a reduce poluarea atmosferică și fonică în zonă. De asemenea, familia vrea să obțină daune morale de 100.000 de lei pentru neplăcerile provocate până acum.

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”.

CNAIR a susţinut în instanţă că a cerut constructorului montarea urgentă de panouri.

Potrivit CNAIR, sentinţa Tribunalului Alba hotărăşte încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, lucrările desfăşurându-se în continuare pe restul şantierului.

„Imobilul menţionat nu este pe culoarul de expropriere, iar proiectul construcţiei acestui lot de autostradă nu a fost modificat din cauza imobilului respectiv. CNAIR a solicitat în repetate rânduri antreprenorului să efectueze măsurători ale zgomotului şi să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante omologate, astfel încât nivelul zgomotului în zona afectată să fie redus până la limitele admise conform acordului de mediu. Cerinţele de mediu sunt parte integrantă din obligaţiile contractuale ale antreprenorului. Având în vedere că măsurile de remediere a acestei probleme sunt în sarcina constructorului, automat şi eventualele daune stabilite de instanţele judecătoreşti vor fi suportate tot de către acesta şi nu de către CNAIR”, arăta compania, potrivit universul.net