Derby-ul Rapid– Steaua, scor 1-1
, disputat duminică seară, pe stadionul "Giuleşti", în etapa a 28-a a Ligii I, a oferit un episod care confirmă că Gigi Becali este antrenorul "roş-albaştrilor", iar Mihai Stoichiţă, zis "Slughiţă", doar executantul ordinelor patronului.
În minutul 56, Stoichiţă a fost surprins vorbind la telefonul mobil, iar la doar patru minute a făcut prima schimbare, Mihai Costea fiind înlocuit cu Tibi Bălan.
"Nu înţeleg de ce Mihai nu pune piciorul în prag" De altfel, Stoichiţă a fost dat de gol chiar de Mihai Stoica, managerul grupării "roş-albastre": "Probabil că Stoichiţă a vorbit cu Gigi Becali, dar care e problema?".
"Nu e treaba dumneavoastră cu cine am vorbit! Dacă aveţi impresia că Gigi Becali antrenează Steaua, vă invit la antrenamente, ca să vă convingeţi că nu e aşa", s-a răţoit "Slughiţă".
"M-a sunat un colaborator de-al meu care se afla în tribună, ca să-mi spună unele detalii pe care nu le pot observa de la nivelul gazonului", s-a scuzat apoi tehnicianul.


Obedientul Mihai Stoichiță se apleacă și când vorbește cu Gigi la telefon!
CAPTURĂ DIGI SPORT


Emeric Ienei, antrenorul care, în 1986, a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni, a criticat faptul că Stoichiţă se lasă îndoit de patron, ştirbind autoritatea breslei.
"Patronul chiar că l-a pus într-o ipostază jenantă pe Mihai Stoichiţă! Eu, unul, n-aş fi acceptat niciodată aşa ceva! Îl cunosc foarte bine pe Mihai, dar nu pot să înţeleg de ce se complace într-o asemenea situaţie şi nu pune piciorul în prag. Nicăieri în lume n-am văzut ca antrenorul să fie sunat de finanţator în timpul unei partide", a declarat Ienei ieri, pentru EVZ.
"Bine că pe timpul meu nu existau telefoane mobile şi n-am păţit aşa ceva în vremea în care antrenam", a mai precizat, cu umor, "nea Imi".
Mircea Rădulescu, fostul director al Şcolii de Antrenori, l-a condamnat şi el pe "Lippi" pentru obedienţa faţă de patron. "Nu ştiu cum un antrenor mai poate avea vreo autoritate în faţa jucătorilor, când aceştia ştiu că intră pe teren doar dacă vrea patronul!", ne-a declarat ieri Rădulescu.
"Vrea un contract bun prin ţările arabe"
"Riciu" a descoperit şi singura motivaţie logică pentru care "Lippi" se lasă călcat în picioare. "Probabil că singurul scop al său este acela de a-şi trece Steaua în CV şi a obţine, astfel, vreun contract avantajos prin ţările arabe, altă explicaţie nu am. Acceptând aceste chestii, Mihai Stoichiţă îşi pătează imaginea. N-a încălcat niciun regulament, nu i se poate ridica licenţa, dar şi-a pierdut credibilitatea", ne-a declarat Mircea Rădulescu, în prezent preşedintele sindicatului antrenorilor români.
"La Steaua, ar mai lipsi doar ca patronul să le zică într-o bună zi membrilor staff- ului tehnic: «Ia staţi, mă, o săptămână pe bancă, pentru că antrenez eu echipa! O antrenez eu, fac primul 11, o conduc de pe bancă la meci, iar voi staţi şi vă uitaţi la mine». Cred că Gigi Becali se abţine să ajungă până aici deoarece îşi dă seama că nu stăpâneşte foarte bine toate tainele antrenoratului", a mai spus "Riciu".


Lui Gigi Becali îi place să-şi umilească angajaţii, dar să şi braveze de multe ori. Fostul oier a dat de înţeles că a procedat la fel şi cu Sorin Cârţu, iar acesta i-ar fi ascultat ordienele. "Băi, Gigi, eşti un mincinos şi un nesimţit. Un fariseu. Să-ţi fie ruşine!", i-a răspuns "Sorinaccio".
"Eu nu fac aranjamente, Dumnezeu le face! A fost penalty pentru Rapid, dar câte să le dea? N-am numărul lui Stoichiţă."
GIGI BECALI, patron la Steaua

Gigi Becali a schimbat aproape 20 de antrenori de când a preluat Steaua, dar numai trei nu i s-au supus: Piţurcă, Hagi şi Bergodi
Costea: "Am alunecat"


Mihai Costea (în roşu, în duel cu Dan Alexa), jucătorul pe care Gigi l-a impus titular în Giuleşti şi tot el l-a scos de pe teren, a ratat cea mai mare ocazie a unui meci anost, singur cu portarul Dani Coman. "Am preluat şi am alunecat", s-a apărat, stupid, "Nilă".De la Rapid, "blat" n-a părut a fi Rui Duarte, ci Marcos Antonio. Căpitanul giuleştenilor a greşit grav şi la golul "roş-albaştrilor" şi la ocazia lui Costea.
"Îmi cer scuze în faţa lui Rui Duarte, pentru că el este un băiat corect", a revenit ieri Gigi Becali.
Fostul oier a inflamat atmosfera înaintea meciului susţinând că Dinu "Vamă" i-a spus că l-ar putea convinge pe Duarte să se dea la o parte cu Steaua.