Așadar, el a reușit să-l convingă pe unul dintre cei mai emblematici români de etnie maghiară și poate cel mai titrat antrenor de fotbal în viață să-i devină consilier pe probleme de sport, potrivit b1.ro

 

Publicația notează că, din cauza vârstei înaintate pe care Ienei o are, a trecut de 80 de ani, discuțiile pe proiectele pe care Orban le dorește au loc la telefon și ele se desfășoară aproape săptămânal. 

Prima temă pe care premierul de la Budapesta i-a propus-o lui Ienei este cea legată de înființarea unei academii pe teritoriul județului Bihor, ceva asemănător cu ceea ce s-a construit la Miercurea Ciuc (Harghita) și la Sf. Gheorghe (Covasna). 

Județul Bihor e al patrulea în topul celor care conțin cei mai mulți etnici maghiari, în condițiile în care, conform recensământului de acum 8 ani, acolo trăiau 138.000 de maghiari, ceea ce înseamnă un sfert din populația județului. Doar în Harghita (257.000), Mureș (2000.000) și Covasna (150.000) sunt mai mulți etnici maghiari.

Antrenorul român de etnie maghiară a recunoscut că ocupă această funcție, mărturisind că îl cunoaște de foarte multă vreme pe Viktor Orban.