Cosmin Necula – primarul Bacăului și Adrian Mocioniu – primarul Sloboziei sunt primii care au anunțat că nu o vor sprijini pe Viorica Dăncilă la alegereile prezidențiale de duminică. În schimb, au decis să-i acorde credit lui Mircea Diaconu, candidatul susținut deja de PRO România și ALDE.

„Duminică alegem viitorul președinte al României. Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun. Poate că a venit momentul să ne uitam și la altceva decât la oameni de partid, care urmăresc doar interese de partid odată ce ajung președinți. Președinți de țară, de partid, de organizații. Mircea Diaconu înțelege că a venit vremea unei schimbări. Că românii își doresc un președinte al lor. În care să aibă încredere, care să-i asculte. Care vorbește cu ei! Duminică vă invit pe toți să reflectați la aceste lucruri înainte de a vota. Ca primar, vă îndemn pe toți să vă duceți la vot!”, a notat Cosmin Necula pe pagina sa de Facebook.

Mircea Diaconu, susținere masivă din PSD

„România are nevoie de lideri, nu de șefi de stat. Iar liderii autentici sunt urmați de oameni care îmbrățișează aceleași valori: onoarea, încrederea, omenia, statornicia și proactivitatea. Noi, alături de cetățenii care ne-au votat, ne dorim un președinte care să ne reprezinte, să ne consulte, să vegheze la respectarea Constituției, să medieze conflictul interinstituțional.

Mircea Diaconu este singurul reprezentant al acestei competiții electorale care a adus în atenția publică rolul și prerogativele președintelui. Într-o lună de zile, acesta a făcut un tur de forță prin orașele și satele României. A stat de vorbă cu cetățeanul, a cerut explicații aleșilor locali. Nimeni deasupra legii, educația și meritocrația ca principii fundamentale pentru ocuparea de funcții publice, o economie care să reducă decalajele economice și sociale între regiunile țării – sunt câteva dintre principiile asumate de acesta”, este mesajul postat de Mocioniu.

În ultimul sondaj IMAS, Klaus Iohannis este favorit la alegerile prezidențiale, cu 45,7% din intențiile de vot, urmat de Mircea Diaconu, cu 16,7%. Pe locul al treilea este Viorica Dăncilă, cu 15,1%, urmată de Dan Barna, cu 12,6, și de Theodor Paleologu, cu 6,9%.